Nieuws Antwerpen Lifetime Achievement Award voor Dirk Cordeel

Lifetime Achievement Award voor Dirk Cordeel

Lifetime Achievement Award voor Dirk Cordeel

cordeelDirk Cordeel van de bouwgroep Cordeel uit Temse kreeg een Lifetime Achievement Award toegekend door de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.  Hij kreeg zijn prijs overhandigd door Geert Schotte, de voorzitter van het Waasland. Dirk Cordeel werd geprezen voor “het vakmanschap en de ondernemingszin waarmee hij sinds 1970 samen met zijn broer Marc het bedrijf van zijn vader voortzette.”

De Lifetime Achievement Award is een erkenning voor de carrière die een zakenman in de afgelopen jaren realiseerde. Bij de toekenning ervan wordt tevens gekeken naar het maatschappelijk engagement dat de man of vrouw in kwestie tekende.

Dirk Cordeel heeft met de groep Cordeel alvast de economische dynamiek van het Waasland mee uitgedragen, aldus Geert Schotte. De groep Cordeel stelt op de hoofdzetel in Temse zo’n 370 mensen aan het werk en zag de totale tewerkstelling van de groep in de loop van de jaren stijgen tot pakweg 1000 man. Het bedrijf groeide in al die tijd uit tot een van de grote spelers op de Vlaamse en zelfs de internationale bouwmarkt. Cordeel runt immers een eigen dochteronderneming in Bulgarije. Met een omzet van meer dan 400 miljoen euro is de groep niet meer weg te denken uit het financieel-economische netwerk in de brede regio.

Geert Schotte loofde Dirk Cordeel tevens voor zijn maatschappelijk engagement. “Hij heeft een sterke bijdrage geleverd voor de bevordering van de bouwmarkt en zette zich in voor de belangenbehartiging van het economisch leven en van het ondernemerschap. Dirk Cordeel was tevens voorzitter van de Kamer van Koophandel van het Waasland en engageerde zich om de Wase kamer te laten fuseren met die van Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer