Nieuws Antwerpen Lifetime Achievement Trophy voor ExxonMobil

Lifetime Achievement Trophy voor ExxonMobil

Lifetime Achievement Trophy voor ExxonMobil

exxonHet Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil heeft de tweede Lifetime Achievement Trophy van FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen ontvangen. FIT wil met die prijs buitenlandse investeerders bekronen voor hun jarenlange investeringspolitiek in Vlaanderen.

Joost Van Roost, de president Benelux van ExxonMobil mocht de prijs ontvangen uit handen van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois.

Met ExxonMobil gaat de prijs voor de tweede opeenvolgende keer naar een Amerikaans bedrijf. De eerste Lifetime Achievemnent Trophy werd in 2013 toegekend aan Johnson and Johnson, de eigenaar van het farmabedrijf Janssen Pharmaceutica uit Beerse.

Daarmee bevestigen de Verenigde Staten ook hun positie als de belangrijkste investeerder in Vlaanderen. Dat was ook in 2014 zo: 45 van de 184 nieuwe investeringsprojecten in Vlaanderen mogen op de rekening van Amerikaanse groepen geschreven worden.

ExxonMobil is als een van de grootste olieconcerns ter wereld al sinds 1953 aanwezig in Vlaanderen. In de provincie Antwerpen runt het concern een olieraffinaderij annex chemiebedrijven en een oliedepot. In Machelen bevindt zich het hoofdkwartier voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten net zoals het European Technology Center, het Europese onderzoeks- en ontwikkelingslabo van ExxonMobil Chemical.

ExxonMobil stelt 2800 mensen tewerk in België. In de afgelopen jaren werd meer dan 2 miljard dollar geïnvesteerd in Antwerpen.

Joost Van Roost: “We zijn er trots op dat wij de prijs mogen ontvangen. Het is een belangrijke erkenning van ExxonMobil’s langetermijnvisie en weloverwogen aanpak van investeringen maar de prijs huldigt ook het harde werk en de inzet van onze medewerkers.”

Danone

De Investment of the Year Trophy ging naar de Franse voedingsgroep Danone. Danone is al sinds 1930 aanwezig in Vlaanderen en investeert gespreid over twee jaar 13 miljoen euro in zijn vestiging in Rotselaar. Het gaat om een investering in nieuwe state-of-the-art procestechnologie en nieuwe afvullijnen. Daarnaast wordt ook geinvesteerd in de opleiding van productieteams. Het productievolume kan daardoor in Rotselaar met 40% verhoogd worden.

Kris Geeraert, de gedelegeerd bestuurder van Danone BeNeLux: “De Franse directie van de groep waardeert Vlamingen voor hun efficiëncy en capaciteit om snel complexe projecten te realiseren. Deze trofee wordt dan ook met trots onthaald en is een fantastische erkenning voor onze investeringsvisie op lange termijn in Vlaanderen.”

BASF Antwerpen en Tech Mahindra waren mede genomineerd voor de prijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.