Nieuws Antwerpen Lingerie Isis in vereffening

Lingerie Isis in vereffening

Lingerie Isis in vereffening

beehaJe zult maar Isis heten. Lingerie Isis uit Lokeren werd in vereffening gesteld. De winkel is ermee gestopt. “Het heeft niets met de naam Isis te maken”, heet het enigszins bezorgd bij het kantoor van notaris Jean Matthys in Lokeren.

We hebben het al eerder eens meegemaakt. Het chocoladebedrijf Isis uit Komen veranderde verleden jaar  zijn naam haastig in Libeert. De naamsverandering van Italo-Suisse naar Isis bleek een heel ongelukkige zet.  De associatie van het chocoladebedrijf met de bloederige terreurorganisatie bleek er te veel aan. Libeert dan maar, de oorspronkelijke familienaam.

Onder de recente vereffeningen bij de Kamer van Koophandel van Sint Niklaas staat vreemd genoeg de Lingerie Isis uit de Schoolstraat in Lokeren. Of die vereffening iets met de bange associaties met de islamitische terroristen te maken heeft? “Toch niet”, heet het bij notaris Jean Matthys. “Verder absoluut geen commentaar.”

Opmerkelijk dan wél: alle financiële parameters bij het jaarresultaat over 2014  waren negatief. Met een verlies over 2014 van 71.776 euro als gevolg.

Ondertussen heeft zich aan de Schoolstraat, op hetzelfde adres van Lingerie Isis overigens  al een andere lingeriezaak gevestigd. Die heeft niets te maken met de  vereffende lingeriezaak.

In de afgelopen dagen is de stapel faillissementsdossiers bij de rechtbank van Koophandel in Sint Niklaas  weer opgelopen. Overigens vormde het arrondissement Sint Niklaas bij de laatste publicatie van de regionale faillissementscijfers van Graydon een pijnlijke negatieve uitschieter. Terwijl de meeste arrondissementen minder faillissementen vastgesteld hadden was het cijfer in Sint Niklaas… gestegen.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.