Nieuws Antwerpen Link tussen Cobelfret en Utopia weer verbroken

Link tussen Cobelfret en Utopia weer verbroken

Link tussen Cobelfret en Utopia weer verbroken

cobelfretDe overname van het bioscoopcomplex Utopia door concurrent Kinepolis is mee aangestuurd door de eigenaars van de Antwerpse rederij Cobelfret. De Luxemburgse familie Cigrang had in 2012 een participatie van 50% genomen in het bioscoopbedrijf.

Cobelfret is een van de grootste rederijen van het land. Ze wordt aangestuurd door de holding LCdN Finance van de familie Cigrang die al sinds de jaren twintig een stevige voet aan wal heeft in Antwerpen. Cobelfret heeft zich toegespitst op het vervoer van bulk, op ferries en op autotransporten. Topman Christian Cigrang en zijn drie broers tekenen in dit opzicht internationale perspectieven uit.

Dit neemt niet weg dat de familieholding toch geregeld verrassende diversificatie-investeringen op tafel legt. De familie heet heel kunstminnend te zijn en engageerde zich bv. in de modesector. De holding nam daartoe participaties in de modehuizen A.F. Vandevorst en Christian Wijnants. De Cigrangs engageerden zich ook voor de Antwerpse Mode Natie. De investering in de Bank Degroof kwam destijds eveneens als een complete verrassing. De bank fuseert vandaag met vermogensbeheerder Petercam.

De verkoop van Utopia met zijn 13 cinemacomplexen aan de familie Bert van Kinepolis lijkt drie jaar na de investering een snelle financiële zet. Omdat de Cigrangs en LCdN Finance zichzelf traditioneel discreet afschermen van de buitenwereld is het alleen maar gissen hoeveel die strategische operatie opgebracht heeft.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.