Nieuws Antwerpen Lionoil breidt Duitse vestiging uit

Lionoil breidt Duitse vestiging uit

Lionoil breidt Duitse vestiging uit

leuleuHet Antwerpse oliebedrijf Lionoil heeft de activiteiten van zijn Duitse dochteronderneming uitgebreid. Daartoe werd een gebouw gekocht dat drie keer zo groot is als de vestiging die tot nog toe gehuurd werd. Lionoil is een specialist in smeersystemen.

Lionoil
viert dit jaar zijn 90ste verjaardag. Het oliebedrijf van de familie van Leeuw heeft al die jaren een sterke reputatie opgebouwd op het vlak van smeermiddelen. De oorspronkelijke blendingfabriek op het Zuid werd enkele jaren geleden verkocht aan Kuwait Petroleum. Lionoil zelf schakelde om van de verkoop van smeermiddelen naar de verkoop van smeersystemen.

Lionoil tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 7 miljoen euro. Het bedrijfstelt zo’n 30 mensen tewerk. Daarvan 20 in Antwerpen. De onderneming heeft nog vestigingen in Frankrijk en Duitsland.

Met een aankoop van een nieuw gebouw in Mettmann (Düsseldorf) voor dochteronderneming TTV (Techno Trans Vertrieb) breidt Lionoil zijn smeertechnische activiteiten in Duitsland verder uit.
De verhuis van de voorheen gehuurde lokalen gevolgd door de feestelijke inhuldiging van het nieuwe pand vonden plaats eind mei. Met de aanschaf van dit nieuw bedrijfsgebouw verdriedubbelde de beschikbare oppervlakte voor ontwerp, assemblage, montage en onderhoud van industriële smeersystemen, met de focus op de voedingsindustrie.

Lionoil heeft een uitgebreide ervaring met sleutel-op-de-deur oplossingen. Het gaat dan om systemen van 1500 tot 1800 smeerpunten, gevoed door één enkele pomp met één type smeermiddel. Elk smeerpunt wordt in dit opzicht bewaakt waardoor elk punt op het juiste moment gesmeerd wordt met de exacte dosis. Sinds 1991 heeft Lionoil met deze oplossing bijgedragen tot de productie-optimalisatie van verscheidene grote spelers op de markt. Die konden hun smeermiddelverbruik in vergelijking met klassieke systemen of manuele smering tot 75% verminderen.

Antwerp Lion Oil Works refereert als bedrijfslogo naar de familiale aandeelhouders, de familie van Leeuw. Die is na 90 jaar nog altijd heel actief in de oliemarkt. Ondertussen is met Tania van Leeuw ook de vierde generatie in het bedrijf al aangetreden.

Lionoil commercialiseert vandaag ook nog een gamma metaalbewerkingsvloeistoffen voor verspanende bewerkingen en voor de vliegtuigindustrie. Daarnaast verdeelt Lionoil ook metalen en kunststof snelkoppelingen.

Lionoil tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 7 miljoen euro. 25% van de globale omzet gaat naar de export. India, China, Korea, Oost-Europa. Veelal one time bestellingen, helemaal niet repetitief dus. Vandaar ook dat Lionoil de nodige flexibiliteit moet inbrengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.