Nieuws Antwerpen Liquisol beschermt lichtkoepels tegen de zon

Liquisol beschermt lichtkoepels tegen de zon

Liquisol beschermt lichtkoepels tegen de zon

liquisolZe exporteren hun verven nu zelfs al naar de Verenigde Staten en China. 4Everblue is een van de vele verven die gepatenteerd werden door Tom Huysmans van het bedrijf Liquisol uit Oelegem. Huysmans was tot nog toe met zijn firma Claritas vooral actief in de renovatie van zonnneweringen en de installatie van glasfolie.

Je zult het ongetwijfeld zelf al meegemaakt hebben: in magazijnen, hangars of werkplaatsen moeten plexi-lichtstraten en koepels vaak voor het daglicht zorgen. In de zomer wordt het er door het binnenvallende daglicht evenwel vaak onaangenaam werken voor de medewerkers. Ze worden geregeld verblind door het helle licht. In stockageruimtes kan het binnenvallende zonlicht ook voor productschade zorgen: verpakkingen verbleken en meubels verliezen hun originele kleuren.

Met 4Everblue heeft Tom Huysmans en zijn ploeg voor een oplossing gezorgd. Hij heeft na maandenlang zoeken een eigen verfmengeling uitgewerkt die de schadelijke uv- en infraroodstralen tegen houdt maar anderzijds toch ook nog voldoende daglicht doorlaat. “De verf kan aangebracht worden op alle plexi-lichtstraten, -koepels en verandadaken” zegt Huysmans. “De verf houdt het bedrijfspand bovendien in een betere staat. Ze werkt als een soort vernislaag waardoor de plexi-platen ook veel langer in een goede conditie blijven.”

4Everblue maakt ondertussen deel uit van een heel gamma speciale verven die speciaal ontwikkeld zijn voor lichtstraten en koepels. Daaronder ook 3seasons, 2white, 4everdark enz. Liquisol heeft ondertussen al een internationale reputatie verworven. “We hebben klanten over nagenoeg heel Europa en de Verenigde Staten. We zijn al vertegenwoordigd in China. We zoeken nu ook naar een eigen vestiging in Saudi-Arabië.” De verven gaan via de logistieke partner TCL en de haven van Antwerpen in palletten over de hele wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer