Nieuws Antwerpen Logistieke specialisten begeleiden beloftevolle studenten

Logistieke specialisten begeleiden beloftevolle studenten

Logistieke specialisten begeleiden beloftevolle studenten

logistiekjeHet aanbod aan logistieke specialisten is vandaag schaars. Dit terwijl logistiek zowat de draaischijf van de Antwerpse economie blijft. O.T.M., de belangenorganisatie van de verladers is het er dan ook om te doen de instroom van logistieke professionals te ondersteunen. O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. De organisatie laat beloftevolle studenten logistiek begeleiden door topcoaches uit de sector.

O.T.M. is in dit opzicht de belangenorganisatie van de verladers, zij die gebruik maken van logistiek, handel en industrie. Bedrijven als DP World, TNT, DHL en Stream Software zijn lid van de groepering die aangestuurd wordt door voorzitter Nik Delmeire (ex Agfa-Gevaert). Jaarlijks organiseert O.T.M. het project T4T, d.w.z. topcoaches voor topstudenten logistiek. Het doel van dit project bestaat erin om geselecteerde topstudenten in hun laatste jaar Logistiek Management in en rond hun stage intensief te laten begeleiden door een logistieke topcoach van een bedrijf. Op deze manier worden topstudenten Logistiek op een optimale manier voorbereid op de praktijk van het bedrijfsleven.

Het verschil tussen het T4T-project en een gewone afstudeerstage ligt hierin dat een selectietest specifiek managementscompententies onderzoekt. Het gaat dan om leiderschapscapaciteiten, communicatieve en sociale competenties en het kunnen managen van veranderings- en besluitvormingsprocessen. Het project moet dus gezien worden als een intensievere voorbereiding op de arbeidspraktijk op basis van competenties. O.T.M. gaat voor dit project stageverbintenissen aan met bedrijven. Heel belangrijk is ook de motivatie van de studenten zelf om aan deze topstage deel te nemen.

Vandaag is er een toenemende vraag naar hoogwaardig logistiek personeel. O.T.M. speelt daar met dit programma op in.

Van de deelnemende bedrijven worden een aantal toezeggingen verwacht: de inzet van een coach die voldoende tijd en mogelijkheden beschikbaar heeft; het aanbod van een uitdagende afstudeeropdracht die past bij de ontwikkeling en het niveau van de student; de eventuele medewerking van het bedrijf als locatie voor een bijeenkomst; de beschikbaarheid bij een overleg waarin het project geëvalueerd wordt enz.

Alle deelnemende partijen dragen een deel van de kosten. De bijdrage voor bedrijven bedraagt 2000 euro, een bedrag dat enkel betaald wordt als er daadwerkelijk een match plaatsvindt tussen het bedrijf/coach en de student.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.