Nieuws Antwerpen Longerstaey haalt contract binnen in Gent

Longerstaey haalt contract binnen in Gent

Longerstaey haalt contract binnen in Gent

longerstaeyDe verf- en decoratiegroothandel Longerstaey heeft “een belangrijk contract” binnengehaald bij de stad Gent. Het bedrijf uit Wijnegem gaat er de stadsdiensten in de komende weken “schildersbenodigheden, ecoverven en watergedragen verven” leveren.

Longerstaey heeft in professionele middens een naam als een klok. Het bedrijf is al nagenoeg 130 jaar actief als verdeler van verven en decoratiemateriaal. Na een overname van het familiebedrijf door de multi Akzo-Nobel werd het in 1987 doorgeschoven naar Jan Campaert uit Waarloos die zelf al een groothandel in binnenhuisinrichting runde. De vier vestigingen van Longerstaey in Wijnegem, Turnhout, Gent en Hasselt zijn sindsdien samengevoegd met Colpaert in Waarloos en tekenen als groep voor een globale omzet van zo’n 30 miljoen euro. Het bedrijf stelt 80 mensen tewerk.

“Wij tekenen geregeld in op openbare aanbestedingen”, zegt Jan Colpaert. “De belevering van grote klanten als de overheid is voor ons een belangrijke steunbeer onder de activiteiten van de groep. Wij zijn er altijd biezonder trots op wanneer wij een bestelling binnen halen.”

In de expansie van de groep gaat het ondertussen overigens niet enkel meer om schildersbenodigheden en verven. Het bedrijf doet net zo goed in behang, tegels, pleisters, parket, gordijnen enz. Met merken als Sikkens, Mathys, Herbol en Trimetal positionert de groep zich echter hoe dan ook nog altijd vooral als verfspecialist.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.