Nieuws Antwerpen Loon in plaats van vakantie

Loon in plaats van vakantie

Loon in plaats van vakantie

De werknemers van HR-dienstverlener SD Worx kunnen er vanaf volgende maand voor kiezen om hun extralegale verlofdagen – de dagen bovenop de twintig wettelijke vakantiedagen – om te zetten in een budget waar ze later vakantiedagen mee kunnen kopen.
Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil de Belgische arbeidstijden flexibeler organiseren. De sociale partners kregen van hem zes maanden de tijd om dat principe van loopbaansparen uit te werken. Dat komt erop neer dat werknemers vakantiedagen en meeruren opsparen om ze later te gebruiken. Dienstengroep SD Worx voert het loopbaansparen op eigen houtje in, met een extra dimensie. “Stel dat je over vijf jaar een grote reis van twee maanden wil maken, dan kan je daarvoor sparen en er de extra vrije dagen mee afkopen”, zegt Cathy Geerts van SD Worx. “Het gespaarde budget wordt ook geïndexeerd, zodat het mee evolueert doorheen de jaren.”

SD Worx wil het plan ook ter beschikking stellen van zijn bedrijven-klanten. “We hopen dat het systeem overdraagbaar wordt, zodat je als werknemer je budget kan meenemen naar een andere werkgever.”

Werkgeversorganisaties VBO en Unizo reageren voorzichtig positief op het loopbaansparen. “Als het tegemoetkomt aan een behoefte van werknemer en werkgever, is dat bespreekbaar”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.