Nieuws Antwerpen Lotto Belisol rijdt in bus van Van Hool

Lotto Belisol rijdt in bus van Van Hool

Lotto Belisol rijdt in bus van Van Hool

van hoolBusbouwer Van Hool heeft een nieuwe teambus gebouwd voor de wielerploeg Lotto-Belisol. Het bedrijf heeft er vijf maanden aan gewerkt. Vooral het interieur zou uniek zijn.

Wielerploegen begeleiden hun renners tijdens tourwedstrijden veelal met een comfortabele bus. Die staat dan zowel op de plaats van vertrek als op de aankomst. De nieuwe bus van Lotto-Belisol heeft tijdens de onlangs ingezette Ronde van België alvast veel bekijks. Het geheel is helemaal op maat gemaakt. Met ruime comfortabele lederen zitplaatsen, een bergruimte voor de fietsen, een ijskast, een wasmachine en een droogkast. Tijdens de mooie zomerdagen zullen de renners onder een uitschuifbare luifel kunnen zitten om er tv te kijken op een buitenscherm. De bus is uitgerust met een aparte stroomgroep en een moderne satellietontvangst.

Een ruime delegatie van Lotto-Belisol met oa. ploegleider Marc Sergeant en de renners Jürgen Roelandts en Jens Debusschere kwamen de nieuwe bus officieel in ontvangst nemen in Koningshooikt. De TX16 Acronw werd geleverd aan G&V Energy Group uit Kuurne, een co-sponsor van Lotto Belisol. Analisten menen dat aan de bus een prijskaartje van minstens 500.000 euro hangt.

De Lotto Belisol-bus wordt vanzelfsprekend een mooi uithangkaartje voor Van Hool. Die leverde eerder al een teambus aan bv. Manchester United, Liverpool en Chelsea. Ook André Rieu rijdt rond in een bus van Van Hool en de concurrenten van Lotto Belisol, Omega Pharma-Quickstep kunnen van hun kant eveneens genieten van het comfort van een goed uitgeruste bus van Van Hool. De commandostaf van de Antwerpse brandweer en het motorcrossteam Suzuki rijden eveneens in een touringcar van Van Hool.

Van Hool heeft als busbouwer een sterke internationale reputatie. Het bedrijf uit Koningshooikt bouwt zo’n 1400 bussen per jaar. Daarnaast lopen ook nog 4000 industriële voertuigen, opleggers en tankcontainers van de band. Met Eos Coach in Bree heeft Van Hool ook een eigen vestiging in Limburg.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.