Nieuws Antwerpen Luc Bertrand laat zich vervangen bij Ackermans en van Haaren

Luc Bertrand laat zich vervangen bij Ackermans en van Haaren

Luc Bertrand laat zich vervangen bij Ackermans en van Haaren

lucGedelegeerd bestuurder Luc Betrand van de holding Ackermans en van Haaren laat de leiding van de Antwerpse groep binnen afzienbare tijd over aan zijn luitenant, Jan Suykens.  Bertrand is al sinds 1995 CEO en heeft de holding uitgebouwd tot een indrukwekkend geheel. Hij laat het dagelijks beleid straks over aan anderen.
Ackermans en van Haaren leidt al vele jaren een discreet bestaan. De groep stuurt als controlerende maatschappij evenwel tientallen grote en kleine ondernemingen aan die elk in hun specifieke marktniche vaak een internationale reputatie opgebouwd hebben. Onder de hoed van de holding steken verscheidene toonaangevende Antwerpse vennootschappen  zoals oa. de baggergroep DEME, de Bank van Breda, de bouwgroep Van Laere, de immomaatschappij Extensa, de plantagegroep Sipef enz.

De onderscheiden bedrijven stellen met hun allen liefst 22.000 mensen tewerk en realiseerde verleden jaar een nettowinst van 284 miljoen euro (+33%). De beurskapitalisatie is daarbij opgelopen tot 4,5 miljard euro (eind 2015).

Luc Bertrand zal op de algemene vergadering van aandeelhouders van 23 mei e.k. het dagelijks beleid overlaten aan zijn luitenant, Jan Suykens. Bertrand is er dan 65 en wordt zelf voorzitter. Hij volgt daarbij Jacques Delen op.  Zoals het zich laat aanzien zal Luc Bertrand nog actief betrokken blijven bij het beleid van de groep. Hij zal ongetwijfeld nog actief blijven. Dat kan hij nu eenmaal niet laten. Als voorzitter zal hij zijn aandacht evenwel vooral richten op de strategie en op de continuïteit van de groep. Hij zal zich tevens bezig houden met een aantal activiteiten die een sociaal karakter hebben. Bovendien zetelt zijn dochter Alexia ondertussen al in de raad van bestuur en zit zoon John-Eric in het executief comité.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.