Nieuws Antwerpen Luc Dickens is Antwerps ‘Sommelier of the Year’

Luc Dickens is Antwerps ‘Sommelier of the Year’

Luc Dickens is Antwerps ‘Sommelier of the Year’

Antwerpenaar Luc Dickens (43) is medeoprichter maar ook wijnober van The Butcher’s Son, het restaurant op de site van brouwerij De Koninck in Berchem dat één Michelinster heeft. Hij mag zich sinds deze week ‘Sommelier of the Year’ van de provincie Antwerpen noemen.

Meyhui en culinaire jaargids Foodprint, de organisatie achter ‘Sommelier of the Year’, selecteert elke editie een aantal uitmuntende sommeliers. De consumenten mogen dan stemmen op hun favoriet en de persoon met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot provinciale winnaar. In die verkiezing kwam Luc als beste sommelier uit provincie Antwerpen naar voren.

Luc was in 2015 al genomineerd, toen hij nog werkte in De Schone Van Boskoop in Boechout, vlak voor hij zijn eigen restaurant The Butcher’s Son oprichtte die in 2017 haar eerste Michelinster ontving.

Nationale titel

Op 7 maart komen we te weten of Luc ook de nationale ‘Sommelier of the Year 2022’ wordt.

“Nu zal de kennis van de provinciale winnaars op het gebied van foodpairing, wijn en glas aan enkele proeven onderworpen worden, onder het toeziend oog van de gewezen nationale winnaars van ‘Sommelier of the Year’, de regionale winnaars van de vorige editie, Guido Francque, Joachim Boudens, Gido Vanimschoot, Frank Desmedt, Marina Stoop, Baudouin Meyhui, Jan Buytaert en Peyo Lissarrague. Wie het best scoort op de proef wordt de uiteindelijke nationale winnaar”, legt Baudouin Meyhui uit, ceo van Meyhui.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.