Nieuws Antwerpen Luc Luwel: “Webinars en e-learning winnen aan populariteit”

Luc Luwel: “Webinars en e-learning winnen aan populariteit”

Luc Luwel: “Webinars en e-learning winnen aan populariteit”

ANTWERPEN – Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland ziet de populariteit van webinars en e-learning flink toenemen. De voorbije twee weken namen meer dan 600 ondernemers deel aan de online sessies van de werkgeversorganisatie.

De voorbij twee weken organiseerde Voka Antwerpen-Waasland in samenwerking met eigen en externe experts webinars rond onder meer ergonomie in de thuisomgeving, tijdelijke werkeloosheid en leidinggeven op afstand. Meteen na de afkondiging van de coronamaatregelen werd een eerste webinar georganiseerd onder de titel ‘Eerste hulp bij thuiswerken’. Die telde meteen meer dan 80 deelnemers. Bij de sessies nadien namen telkens om en bij de honderd ondernemers deel.

“Voor de coronacrisis experimenteerden we al met webinars, maar dat was toen voor een heel beperkt publiek. Door de coronamaatregelen is dat in razende vaart helemaal ingeburgerd geraakt”, ondervindt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Antwerpen-Waasland. “We kiezen de onderwerpen op basis van de vragen die we dagelijks binnenkrijgen op onze FAQ-site.”

Een blijver

Luc Luwel voelt dat er een online community aan het ontstaan is. Dat bleek al uit de virtuele vrijdag, waarover Made in Antwerpen eerder berichtte. Volgens Luwel is het dan ook meer dan een tijdelijk fenomeen.

“Van zodra het weer kan, willen we natuurlijk zo snel mogelijk opnieuw fysieke netwerkmomenten organiseren. Ik ben ervan overtuigd dat e-learning een blijvertje is en dat we in het nieuwe normaal veel meer naar een combinatie van fysieke- en digitale opleidingen gaan.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.