Nieuws Antwerpen Luc Van Thillo uit Essen wint Automation Magazine Award 2021

Luc Van Thillo uit Essen wint Automation Magazine Award 2021

Luc Van Thillo (rechts) en Hugues Maes (links).

Luc Van Thillo uit Essen wint Automation Magazine Award 2021

Ondernemer Luc Van Thillo, bekend als voorzitter en eigenaar van voetbalclub Lierse en zijn bedrijf Automatiseringen Van Thillo (AVT), is de winnaar van de Automation Magazine Award 2021. Hij volgt daarmee onder andere wetenschapsjournalist en tv-persoonlijkheid Lieven Scheire (2019) en higtech designer Jasna Rokegem (2020) op als laureaat. Zijn op jongeren gerichte technologiepark Robotland in Essen ligt aan de basis van de bekroning.Essen

De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding die beroepsfederatie InduMotion en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine uitreikt aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen. Automation Magazine is in België het grootste en meest gelezen vakblad over aandrijftechnieken en industriële automatisering (robotics).

Dit jaar bekroont de organisatie Luc Van Thillo, die met zijn technologiepark Robotland jongeren wilt warm maken voor een technische loopbaan. Hij investeerde miljoenen in het interactieve doe-park dat in de oude Douaneloods naast het Essense treinstation gelegen is. De prijs werd tijdens Automation Day in de Antwerpse Handelsbeurs aan Luc Van Thillo overhandigd door InduMotion-voorzitter Hugues Maes.

“Als beroepsfederatie voor alle bedrijven actief in aandrijftechnieken en industriële automatisering, ondersteunen wij dit unieke Robotland-initiatief waardoor jongeren interesse krijgen in onze technologieën”, vertelt Hugues Maes.

Luc Van Thillo is ook bekend van zijn bedrijf Automatiseringen Van Thillo (AVT) en investeerder in bedrijven. Verder is hij ook als bestuurder actief bij FC Antwerp, en is hij de voorzitter en eigenaar van voetbalclub SK Lierse.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.