Nieuws Antwerpen Luchthaven Antwerpen blikt terug op sterke zomervakantie

Luchthaven Antwerpen blikt terug op sterke zomervakantie

Eric Dumas. Foto Joris Herregods

Luchthaven Antwerpen blikt terug op sterke zomervakantie

DEURNE – In juli en augustus kozen 64.529 passagiers voor de luchthaven van Antwerpen om op reis te vertrekken. Daarmee zit de luchthaven bijna op het niveau van de zomer van 2019.

“Er werd deze zomer opnieuw volop gereisd en we merken meer en meer dat mensen voor een regionale luchthaven kiezen”, zegt CEO Eric Dumas.

Alicante, Malaga en Ibiza waren deze zomer de meest populaire bestemmingen. Eind december komen er ook extra vluchten richting Bolzano in de Italiaanse Dolomieten.

LEES OOK. Binnenkort van Deurne naar de Dolomieten in anderhalf uur

Zakenvluchten

Vooral de zaken- en privéluchtvaart neemt een hoge vlucht. Sinds juni 2021 overstijgen de business en private vluchten de cijfers van 2019. Dit jaar tekende de luchthaven bij het aantal zakenvluchten al een stijging van meer dan 16% op ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Deze zomer werden opnieuw records gebroken. Het aantal zakenvluchten via Luchthaven Antwerpen lag in juli en augustus 29% hoger dan tijdens de zomer van 2019.

“Dankzij privéjet maatschappijen zoals Flyinggroup, ASL Group, The Aviation Factory en Deutz Aviation die allemaal in Antwerpen gevestigd zijn en wereldwijd bekend zijn, bloeit de zakelijke luchtvaart in Antwerpen als nooit tevoren”, zegt Dumas.

Tussen 19 september en 25 oktober zal de luchthaven tijdelijk gesloten zijn. Dan wordt de startbaan voorzien van een nieuwe toplaag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.