Nieuws Antwerpen Luchthaven Antwerpen neemt steile vlucht

Luchthaven Antwerpen neemt steile vlucht

Luchthaven Antwerpen neemt steile vlucht

jetairjetairMeer dan 90.000 passagiers maakten tijdens de eerste zes maanden van 2015 gebruik van de Antwerpse luchthaven. Dat is een stijging van maar liefst 55,8 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De belangrijkste reden is de opening in het tweede kwartaal van 2015 van een aantal nieuwe routes, die zowel zakenreizigers als toeristen aantrekken.

Juni 2015 was een absolute topmaand, want er werden 23.928 reizigers geteld, het hoogste passagiersaantal in één maand sedert november 2001.

“In de statistieken valt op dat, hoewel het aantal passagiers fors geklommen is, het aantal vliegbewegingen niet is toegenomen”, zegt Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport. “De lijnvluchten waren vorige maand goed voor meer dan 73 procent van het aantal passagiers. Toch vertegenwoordigen de lijnvluchten slechts 12 procent van het totaal aantal vliegbewegingen.”

In juni 2015 lag het totaal aantal passagiers 111,3 procent hoger dan in juni vorig jaar. De groei situeert zich voornamelijk bij de lijnvluchten. In juni 2015 maakten 17.520 passagiers gebruik van lijnvluchten tegenover slechts 4.835 in juni van vorig jaar.

In vergelijking met juni 2014 waren er vorige maand ruim 5 procent minder vliegbewegingen. De daling van het aantal vliegbewegingen voor trainingsvluchten (-687) compenseerde de toename van het aantal bewegingen voor lijnvluchten (+362) volledig.

“Ondanks de toename van het aantal passagiers, zijn er op of rond de luchthaven geen problemen. De lijnvluchten zijn mooi gespreid over de dag. De meeste extra lijnvluchten vinden trouwens plaats tijdens de kantooruren”, aldus Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport.

Hij voegde eraan toe: ”Het doet ook deugd vast te stellen dat tal van reizigers gebruikmaken van de vlotte busverbinding tussen het station van Berchem en de luchthaven. Als luchthavenuitbater blijven wij vragende partij voor ook een rechtstreekse busverbinding met het Antwerpse stadscentrum.”

Vanuit Antwerpen worden lijnvluchten aangeboden naar 14 bestemmingen in 5 landen:
• Alicante, Barcelona, Ibiza, Malaga, Mallorca (Spanje)
• Berlijn, Hamburg (Duitsland)
• Genève, Zurich (Zwitserland)
• Milaan, Rome (Italië)
• London City en Southampton (Verenigd Koninkrijk)

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.