Nieuws Antwerpen Luchthaven Antwerpen verwacht beterschap komende maanden

Luchthaven Antwerpen verwacht beterschap komende maanden

Luchthaven Antwerpen verwacht beterschap komende maanden

ANTWERPEN – De versoepelingen voor de lichte luchtvaart, zoals het hernemen van lokale vluchten en hervatten van opleidingen van piloten, hebben een positieve invloed gehad op de activiteiten van Luchthaven Antwerpen in de maand mei. Met de heropstart van de toeristische sector de volgende maanden, wordt er beterschap verwacht voor de luchthaven.

De luchthaven van Antwerpen sloot de maand mei af met 1.236 passagiers. 95,6% minder dan mei 2019 waar er 27.817 passagiers reisden via de luchthaven. Over de periode januari tot en met mei 2020 kwam het totaal aantal passagiers uit op 49.880. Dat is 50,4% lager dan dezelfde periode vorig jaar, toen er iets meer dan 100.000 passagiers gebruik maakten van de luchthaven.

Toekomst

De toeristische sector lijkt zich klaar te stomen voor de heropstart de volgende maanden. Daarom werkt de luchthaven nu nauw samen met de kabinetten van Mobiliteit, zowel op Vlaams als federaal niveau, om de operationele heropstart veilig en vlot te laten verlopen.

“We geloven sterk in de kleinschaligheid van onze regionale luchthaven en zien dit als een grote troef aangezien maatregelen zoals social distancing veel gemakkelijker kunnen worden gegarandeerd. We kijken ook voorzichtig vooruit naar een mogelijke heropstart van de lijndiensten tijdens de zomer. Toch houden we rekening dat deze heropstart mogelijk gepaard zal gaan met een beperkt vliegschema”, zegt Marcel Buelens, ceo van Luchthaven Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.