Nieuws Antwerpen Luchthaven Charleroi kiest voor Antwerpse beveiliging

Luchthaven Charleroi kiest voor Antwerpse beveiliging

Luchthaven Charleroi kiest voor Antwerpse beveiliging

Brussels South Charleroi Airport heeft de sleutels van de beveiliging overhandigt aan Security Masters. Sinds 1 september verzekeren 410 bewakingsagenten van het Antwerpse bedrijf 24/7 de veiligheid van het personeel en de passagiers op de luchthaven. Dat betekende meteen ook een verdrievoudiging van het personeel van Security Masters.

Security Masters neemt op de luchthaven van Charleroi een ruim takenpakket voor zijn rekening. Het gaat onder meer om de bewaking van de parking en de eerste controle nog voor de reizigers de inkomhal betreden, de eigenlijke controle van de passagiers en de ticketcontroles. Achter de schermen controleert Security Masters alle bagage, de bemanningen, de leveranciers, aannemers die werken uitvoeren op de luchthaven, alle voertuigen die er rond rijden, et cetera.

“Aan de opstart ging een enorme voorbereiding vooraf. Extra mensen aanwerven en opleiden, werkkledij bestellen, alles op het vlak van ICT op punt stellen”, zegt Filip Pellens, manager van Security Masters. “Alleen al qua mankracht zagen we het aantal medewerkers groeien van 200 naar ruim 600 mensen.”

Eerste luchthaven

Voor Security Masters is het de eerste keer dat het de veiligheid van een luchthaven in handen neemt. Voorheen lag de focus vooral op de beveiliging van haventerminals, schepen, logistiek en industriële en (petro)chemische bedrijven. Zo ontwikkelde Security Masters activiteiten in de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Oostende en Gent. Sinds de toetreding tot de Multi Masters Group in 2018 werd de focus echter verbreed.

“Dankzij de financiële en economische slagkracht van deze internationale groep zien wij dit als een uitgelezen kans om de groei van onze firma naar de toekomst toe te bestendigen en ons ook te wagen aan opportuniteiten buiten de havens”, besluit Filip Pellens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.