Nieuws Antwerpen Luchthaven Deurne verdubbelt aantal passagiers

Luchthaven Deurne verdubbelt aantal passagiers

Luchthaven Deurne verdubbelt aantal passagiers

airportIn de afgelopen maand mei reisden 21.393 mensen via Antwerp Airport, dat is het hoogste passagiersaantal per maand sedert meer dan 10 jaar. De belangrijkste reden is de opening van acht nieuwe routes door VLM Airlines en Jetairfly. De nieuwe routes blijken in de smaak te vallen bij zowel zakenreizigers als toeristen. Hoewel de lijnvluchten goed zijn voor 78,3 procent van het totale aantal passagiers, vertegenwoordigen ze slechts 12,5 procent van het totale aantal vliegbewegingen.

Het aantal passagiers in mei 2015 lag 96,8 procent hoger dan in mei vorig jaar. De groei situeert zich voornamelijk in het segment van de lijnvluchten: 16.750 passagiers in mei 2015 in vergelijking met 4714 passagiers in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal reizigers dat een lijnvlucht neemt, bedraagt 78,3 procent van het totale aantal passagiers (t.o.v. 43,4 procent in mei 2014).

Tegenover mei 2014 werden in mei van dit jaar bijna evenveel vliegbewegingen* genoteerd (mei 2014: 3938 – mei 2015: 3923). De toename van het aantal lijnvluchten werd volledig gecompenseerd door een
daling van het aantal vliegbewegingen voor zaken- en trainingsvluchten.

Marcel Buelens, de ceo van Antwerp Airport, verklaart: “De verdubbeling van het aantal passagiers heeft niet geleid tot problemen op of rond de luchthaven. Integendeel, de extra lijnvluchten zijn mooi gespreid over de dag. Het valt trouwens op dat heel wat reizigers met het openbaar vervoer naar de
luchthaven komen. De vlotte busverbinding tussen het station van Berchem en de luchthaven is daar niet vreemd aan. Inmiddels is ook gebleken dat er dankzij de investeringen in extra parkeergelegenheid ook voldoende parkeerplaatsen zijn op het luchthaventerrein zelf.”

Vanop Deurne kan voortaan gevlogen worden op 11 verschillende bestemmingen: Londen City, Southampton, Milaan, Genève, Hamburg, Berlijn, Mallorca, Malaha, Ibizaz, Barcelona en Alicante.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.