Nieuws Antwerpen Luchthaven Deurne versterkt management

Luchthaven Deurne versterkt management

Luchthaven Deurne versterkt management

deurneluchthavenEmmanuel Schelfthout komt mee in het management van de luchthavens in Deurne en Oostende. Emmanuel Schelfthout heeft al een internationale carrière achter de rug en werkte oa. in Gabon. Hij gaat samen met ceo Marcel Buelens de verdere toekomst van de twee regionale luchthavens uittekenen.

Het gaat hard op de luchthavens van Deurne en Oostende. Zeker in Deurne waar de laatste weken verscheidene nieuwe luchtlijnen opgestart werden. Het management gelooft er in want de ondertunneling van de Krijgsbaan opent kennelijk nieuwe perspectieven.

De raad van bestuur van de Luchthaven Exploitatiemaatschappij (LEM) van Antwerp Airport en Ostend-Bruges International Airport heeft in dit opzicht Emmanuel Schelfthout benoemd tot Business Unit Manager voor de luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge. Emmanuel (47) heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse en complexe omgevingen als COO, CPO, CFO en CEO.

In zijn nieuwe functie als Business Unit Manager voor Ostend-Bruges International Airport zal de nieuwe manager strategische input geven in verband met de toekomstperspectieven voor deze luchthavens. Daarnaast is hij nu ook aankoopverantwoordelijke en preventie-adviseur. Als verantwoordelijke voor de ontwikkeling, planning, coördinatie en controle van de LEM op zowel financieel, operationeel als beleidsvlak rapporteert Emmanuel Schelfthout rechtstreeks aan Marcel Buelens.

Emmanuel Schelfthout behaalde een bachelor-diploma Accountancy en Fiscaliteit en ging na zijn studies aan de slag bij ING Insurance. Daarna werd hij aankoop- en logistiek manager van de Eurosense-Groep. Van 1998 tot 2003 was hij als directielid van de Deutsche Post-groep operationeel, financieel en aankoopdirecteur bij verschillende bedrijven van de groep. In 2003 keerde hij terug naar de financiële sector als vice-president van de Bank of New York, een functie die hij in 2007 ruilde voor de positie van projectdirecteur bij Syntigo, dat deel uitmaakt van de NMBS Holding. In 2012 werd hij aankoopmanager van Zorgbedrijf Antwerpen en de Ziekenhuisgroep O.L.V. Aalst. In 2014 trok Emmanuel naar het Afrikaanse Gabon om er CEO en lid van de raad van bestuur te worden van SIAT Gabon, een groot agro-industrieel bedrijf.

“Wij zijn verheugd dat Manu ons team vervoegt. Zijn ervaring en kennis zal de ontwikkeling van de Vlaamse regionale luchthaven ten goede komen”, aldus Marcel Buelens. “Wij staan de komende jaren voor grote uitdagingen, zowel op commercieel, organisatorisch en financieel vlak. Hoewel deze luchthavens een verschillend profiel hebben, dient hun potentieel coherent ontwikkeld te worden met respect voor de belangen van zowel de aandeelhouders, overheid, luchtvaartmaatschappijen en andere klanten van beide luchthavens, passagiers en medewerkers.”

In 2014 maakten 121.357 passagiers gebruik van Luchthaven Antwerpen. Sinds kort kan er vanop Deurne gevlogen worden op Alicante, Barcelona, Ibiza, Malaga, Mallorca, Berlijn, Hamburg, Genève, Milaan, London City en Southampton.

In 2014 maakten 253.044 reizigers gebruik van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, m.a.w. een stijging van 2,2% ten opzichte van het jaar voordien. Via de luchthaven werd ook 24.885 ton vracht vervoerd. Vanop Oostende kun je vliegen naar Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Malaga, Mallorca, Tenerife, Antalya, Bodrum, Izmir, Monastir, Djerba, Kos, Kreta en Rhodos.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.