Nieuws Antwerpen Luik Natie neemt nieuw koelmagazijn in gebruik

Luik Natie neemt nieuw koelmagazijn in gebruik

Luik Natie neemt nieuw koelmagazijn in gebruik

KALLO – Luik Natie heeft het nieuwe koelmagazijn aan de Kruipin in Kallo feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van havenschepen Annick De Ridder en minister van Economie Kris Peeters.

De plannen voor de nieuwe Cold Store zijn gemaakt in 2016 naar aanleiding van de groeiende vers fruit markt. De Cold Store werd speciaal gebouwd voor de bewaring van vers fruit met de focus op tropisch fruit alsook vaten honing en heeft een prijskaartje van 5 miljoen euro.

In het nieuwe pand zijn er 6.000 extra palletplaatsen in drie verschillende koelcellen beschikbaar. De koelcellen zijn ingericht voor de bewaring van bananen, mango’s, ananas en ander fruit. Daarnaast is er een aparte ruimte van 1.500m² voor de opslag van vaten honing die op termijn via een automatische lijn zullen worden gelost, gewogen, gelabeld en gepalletiseerd.

Naast de nieuwe koelcellen zijn er 70 reeferplugs en 15 nieuwe laad- en losdocks. Tijdens een recente testdag in januari werden er in het nieuwe magazijn van Luik Natie Coldstore in één shift maar liefst 80 containers gelost en 30 trucks geladen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.