Luna Claessen van Moon Boetiek. Foto Leen Van de Sande Luna Claessen van Moon Boetiek. Foto Leen Van de Sande

Luna uit Retie opent Moon Boetiek in Mechelen: “Dit zat altijd al in mijn hoofd”

Het Mechelse stadscentrum heeft er een koffieboetiek bij. In de vernieuwde Geitestraat opende recent Moon Boetiek. Je kan er terecht voor dameskleding, maar ook voor decoratie, juwelen en een lekkere tas koffie. “Ik had al een webshop, maar hier heb ik altijd van gedroomd”, zegt de jonge zaakvoerster Luna Claessen.

De 25-jarige Luna Claessen uit Retie studeerde Interieurvormgeving aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, maar heeft ook andere passies. “Ik werkte een tijdlang in een koffiebar en eigenlijk liep ik altijd al rond met het idee voor een kledingwinkel. Hoewel ik uiteindelijk iets totaal anders ging studeren, is dat idee nooit helemaal uit mijn hoofd gegaan. Daarom startte ik een tweetal jaar geleden met mijn webshop”, zegt ze.

Via de online winkel verkoopt ze dameskleding, decoratie en droogboeketten. “De laatste maanden stond ik wat op een kruispunt”, zegt Luna. “Mijn studies zijn achter de rug, ik woon nog thuis en de webshop begint steeds beter te draaien. Als ik de sprong naar een fysieke winkel wilde maken, was dit het ideale moment. Ik heb lang gezocht naar een goed pand in Mechelen, want het is een leuke stad. Tot ik uiteindelijk in de Geitestraat 9 terecht kwam.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Luna Claessen van Moon Boetiek 2. Foto Leen Van de Sande
Foto: Leen Van de Sande

In het straatje tussen de IJzerenleen en de Bruul, dat recent vernieuwd werd en al heel wat nieuwe zaken mocht verwelkomen, opende Luna haar Moon Boetiek. “De mensen mogen hier ongeveer hetzelfde verwachten als in de webshop”, zegt ze. “Ik bied dameskleding aan, maar ook decoratie en droogboeketten die de klanten zelf kunnen laten samenstellen. Mijn mama, die goudsmid is, maakte ook een speciale collectie juwelen die hier te koop zal zijn onder de naam Per La Luna Handmade Jewellery.”

Koffiebar

Moon Boetiek is echter niet alleen een winkel, maar ook een koffiebar. “Er staan enkele tafeltjes in de zaak en in de zomer willen we achter de winkel een klein terrasje inrichten”, klinkt het. “Maar je kan ook een take-away koffie meenemen. Dat leek me een leuke aanvulling op het bestaande aanbod in de straat. Met deze zaak kan ik mijn liefde voor dameskleding, lekkere koffie en interieurvormgeving combineren, want ik richtte de zaak volledig zelf in.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Moon Boetiek. Foto Leen Van de Sande
Foto: Leen Van de Sande

De reacties op haar winkel zijn alvast positief. “De klanten reageren heel goed en ik ben ook heel warm onthaald door de andere handelaars. Er zijn al enkele andere ondernemers binnengestapt voor een babbeltje, ze hebben meteen hun hulp aangeboden voor moest het ooit nodig zijn en ik werd uitgenodigd in een Whatsapp-groepje van de straat. Ik denk echt dat ik op geen betere plaats had kunnen beginnen dan hier.”

Webshop

Naast de fysieke Moon Boetiek blijft ook de webshop bestaan. Al is die momenteel wel even offline. “Om hem helemaal in dezelfde stijl van de winkel te brengen, is de webshop nu even niet bereikbaar, maar hij komt zeker snel terug”, zegt Luna.