Nieuws Antwerpen Lymar heeft langetermijncontract met Wienerberger

Lymar heeft langetermijncontract met Wienerberger

Lymar heeft langetermijncontract met Wienerberger

lymarlymarLymar doet aan grond- en afbraakwerken. Het bedrijf uit Oelegem heeft met de aankoop van een nieuwe “vrachtwagen knikdumper” zijn wagenpark uitgebreid. Lymar heeft een langetermijncontract met baksteenproducent Wienerberger. De nieuwe truck wordt ingezet voor transport van klei in de groeve van Rumst.

Wienerberger baat verscheidene groeven uit in de brede omgeving. Lymar heeft in dit opzicht al verscheidene opdrachten voor de baksteenproducent uitgevoerd. Omdat de klei in Rumst niet langer met schrapers maar wel met graafmachines wordt bovengehaald diende Lymar te volgen en zijn transportcapaciteit te verhogen. Vandaar de aankoop van een nieuwe knikdumper die meer klei kan meenemen op zijn rit naar de nabijgelegen productie-eenheid van Wienerberger. Het gaat om een Volvo A30G, de eerste uit de nieuwe reeks die in België verkocht is.

Heel merkwaardig: de A30G heeft een laadbakverwarming via een afsplitter van de uitlaat. “Op die manier voorkomen we dat klei tegen de laadbak gaat kleven,” zegt zaakvoerder Marc Schellekens van Lymar. “We zijn heel erg tevreden over de nieuwe truck. In die mate dat we er zelfs nog een tweede bijgesteld hebben.”

De grondverwerker uit Oelegem werkt overigens ook kleinere opdrachten af zoals het graven van zwembaden, regenputten en waterzuiveringsinstallaties. Het bedrijf zet daartoe zijn kleine kranen in en zijn trucks. Overigens worden de machines ook verhuurd. Lymar stelt acht mensen tewerk en kan tevens een beroep doen op een aantal zelfstandigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.