Nieuws Antwerpen Maart zag aantal faillissementen in Antwerpen weer stijgen

Maart zag aantal faillissementen in Antwerpen weer stijgen

Maart zag aantal faillissementen in Antwerpen weer stijgen

frenchTijdens de afgelopen maand maart is het aantal faillissementen in het arrondissement Antwerpen in vergelijking met maart 2014 weer met 61 toegenomen tot 176 dossiers. Maart doorkruist daarmee de opvallende verbetering die tijdens de eerste twee maanden van het nieuwe jaar was vastgesteld.

Zeker op nationaal vlak leek het er de afgelopen maanden iets beter aan toe te gaan. Het aantal faillissementen was kennelijk aan het dalen. Dat blijkt ook uit de cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon dat voor het eerste trimester van 2015 over het hele land een daling van het aantal faillissementen met 4,33% vaststelde tot 3007 dossiers.

In maart sloeg die hoopgevende lijn evenwel weer helemaal om met over het hele land 1174 faillissementen of +6,6%. Maart 2015 is dan ook weer de op twee na slechtste maand ooit geworden.

Volgens Eric Van den Broeke, senior manager research bij Graydon heeft een en ander allicht te maken met de recente verstrenging van de WCO-wetgeving. Bedrijven die in moeilijkheden kwamen kunnen sinds kort minder makkelijk een beroep doen op uitstel van betaling. Die verstrenging zou extra veel bedrijven in problemen gebracht kunnen hebben.

Dit neemt niet weg dat de cijfers over het eerste trimester ook in het arrondissement Antwerpen alles bijeen nog positief bleven: 371 faillissementen of -15%. In het arrondissement Sint Niklaas werden nog slechts 39 dossiers geteld of liefst 33% minder.

Opmerkelijk: met het faillissement van de kledingzaak Talking French noteerde Antwerpen ook het derde grootste falingsdossier van het land met 104 verloren jobs.

Antwerpen verloor tijdens het eerste trimester globaal 1098 jobs of pakweg 60 meer dan in diezelfde periode van 2014.

het lijstje met de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.