Nieuws Antwerpen Maatregelen op A12 hebben effect volgens ondernemers

Maatregelen op A12 hebben effect volgens ondernemers

Maatregelen op A12 hebben effect volgens ondernemers

AARTSELAAR/WILRIJK – Bijna 2 maanden na het openstellen van de bijkomende opstelstroken op de A12 is Handel en Industrie Wilrijk-Aartselaar (HIW) positief. HIW stelt nog voor om een betere signalisatie te voorzien bij het invoegen en de kruispunten beter te verlichten.  

“De meeste ondernemers vinden dat de doorstroming op de A12 verbeterd is, niet enkel door de opstelstroken, maar ook door een bijkomende aanpassing van de verkeerslichten die in december werd doorgevoerd”, stelt de ondernemersorganisatie. “Hierdoor hebben de zijstraten en het dwarsend verkeer opnieuw langer groen.”

Na het opstarten van de rechtszaak van 40-tal ondernemers tegen de Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zijn er op zulke korte termijn in Vlaanderen nog nooit werken goedgekeurd en uitgevoerd. “HIW blijft het jammer vinden dat de invoering van de verkeerslichtenregeling in april 2019 niet beter bestudeerd is geweest, want deze heeft heel wat economische schade toegebracht aan de ondernemers die langsheen de A12 gevestigd zijn.”

Eind februari zou de grootste hinder van de rioleringswerken achter de rug zijn. Voor HIW kan het niet de bedoeling zijn om nadien de lichtenregeling opnieuw aan te passen. “Wij zullen de situatie op de voet blijven volgen”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.