mia-live

Made in Antwerpen Live was een groot succes

mia-live-2

Ruim 200 deelnemers waren afgezakt naar de gloednieuwe eventhal van J&M Catering aan de Boomsesteenweg in Schelle. Een verbouwd bedrijfspand waar bij wijze van spreken de ladders van de schilders nog tegen de muren stonden. Maar dit gaf een heel bijzonder cachet aan een namiddag waar innovatie de hoofdtoon voerde. Het werd een namiddag vol boeiende getuigenissen van ondernemers klein en groot, jong, zelfs héél jong, tot wat meer bezadigd. Zo kregen we uiteenzettingen te horen van Wouter De Geest van BASF,  Filip Smet van het jonge IT-bedrijf Lemon Company. 'Geen limonadefabriek' stelde Filip de toehoorders al meteen gerust. Hij schetste het ontstaan van zijn bedrijf als jonge start up, en de realisaties en apps die ze sindsdien hebben gemaakt. Zoals 'Appje voor de borst', een app voor jonge moeders.

Marc Vangeel, voorzitter van de Raad van bestuur van Mediahuis, zei in zijn openingstoespraak dat we qua digitalisering nog maar aan het begin staan. 'Journalisten kijken beter uit want we zijn al zover dat hun berichten on line een fact check ondergaan. De tijd van de alwetende wijze journalist is voorbij", zei Vangeel. We hebben de boodschap goed begrepen.

Wouter De Geest gaf een bezielend betoog over de groei van BASF, of 'BASANT zoals we het zelf nog altijd noemen' van de periode dat er op Linkeroever nog niets stond tot nu. De Geest onderstreepte het belang van Antwerpen voor het bedrijf, met name de aanwezigheid van heel veel andere, ook kleinere bedrijven die zorgen voor 'clustering' en wederzijdse bevruchting, al moesten we dat niet te letterlijk nemen.

Ari Epstein van het Antwerp World Diamont Center hield een bevlogen verhaal over het ontstaan van de diamant, met al zijn technische aspecten, en uiteraard ook over de rol van Antwerpen als diamanthoofdstad.

Het aanstormend geweld na de pauze kwam van de zussen Raissa en Joyce De Haas van 'Double Dutch Drinks'. Hun enthousiasme over hoe ze zelfs Buckingham Palace met hun gin en andere drinks hebben ingenomen, werkte aanstekelijk. Het lijkt wel of 'The sky is the limit' voor de twee zussen die vanuit Londen opereren.

Het debat draaide rond drie stellingen waarmee de deelnemers het al dan niet eens konden zijn. Stelling één ging over onderwijs en ondernemen, stelling twee rond de Antwerpse mobiliteitsproblemen en stelling drie over de kansen die Antwerpen aan ondernemingen biedt.

Het werd een geanimeerd debat met Ingrid Ceusters van Groep Hugo Ceusters, Wouter De Geest van BASF, de Antwerpse schepen Koen Kennis en rector Herman Van Goethem van de UA.

Uiteraard werd het geheel in stijl afgesloten met een netwerkreceptie, met bijbehorend buffet.

Klik hier als u de sfeer van ons event nog eens wil opsnuiven.