Maggy gaat met coronavirus.be aan de haal

Vorige week bleek een Nederlander Coronavirus.be te hebben gekocht. Nu heeft het webadres al een nieuwe eigenaar. Maar dat is nog steeds niet de overheid. Wel een onderneming uit Kontich die het toestelletje Maggy ontwierpen.

De bal ging aan het rollen toen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden vorige week verkeerdelijk sprak over coronavirus.be als primaire bron voor alle info rond de coronaregels. Het juiste webadres is namelijk info-coronavirus.be. Coronavirus.be werd in januari 2020 geregistreerd door een Nederlandse software-ingenieur.

De overheid nam veel te laat contact op met de Nederlander, want die verkocht het webadres al aan het Kontichs bedrijf bekend voor Maggy, een apparaatje dat aangeeft wanneer werknemers dichter dan anderhalve meter van elkaar staan.

"Toen we in de krant lazen dat een interessant domein als coronavirus.be te koop stond, zagen we een zakelijke opportuniteit en hebben we contact opgenomen met de Nederlandse eigenaar”, zegt zaakvoerder Ruben Miessen van Maggy in Gazet van Antwerpen. “Het domein heeft meer dan een jaar te koop gestaan, dus je kan moeilijk zeggen dat ze de kans niet hebben gehad."