Nieuws Antwerpen Maidentrip brengt Mary Maersk (18.340 TEU) naar Antwerpen

Maidentrip brengt Mary Maersk (18.340 TEU) naar Antwerpen

Maidentrip brengt Mary Maersk (18.340 TEU) naar Antwerpen

De ‘Emma Maersk’ (15.500 TEU) heeft nog maar net haar achtersteven laten zien, of Maersk kondigt aan dat het de toestemming heeft van de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit om de ‘Mary Maersk’ (18.340 TEU) de Westerschelde op te laten varen. Dat meldt het Nederlandse nieuwsbladtransport. De ‘Mary Maersk’ is 3 meter langer en 4 meter breder dan de ‘Emma Maersk’.

Als alles goed gaat pikt het schip vrijdag om 10 uur s’ ochtends een loods aan loodsstation Wandelaar en meert het tegen 17 uur af aan de Deurganckterminal van PSA Antwerp bij hoog water.

Begin augustus werd door middel van simulaties al bepaald dat Antwerpen Triple E-schepen aankon.

De ‘Mary Maersk’ is het derde schip uit de Triple E-serie en verliet in Augustus de Daewoo werf in Zuid-Korea. Het maakt momenteel met een eerste Europese rotatie haar maidentrip. Triple E staat voor “Economy of scale, Energy efficient and Environmentally improved”. De efficiënte machines (‘slow steaming’) zorgen per vervoerde container voor een 37% lager brandstofverbruik en de helft lagere CO2 uitstoot.

Zaterdag wordt overigens ook de ‘Evelyn Maersk’ in Antwerpen verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.