Nieuws Antwerpen Maintenance Partners overgenomen door directie

Maintenance Partners overgenomen door directie

Maintenance Partners overgenomen door directie

schelfautMaintenance Partners komt na een management buy-out in handen van de vijf directieleden van het bedrijf. Op die manier worden de lijnen naar de vorige eigenaar, Mitsubishi Hitachi Power Systems losgehaakt. Beide bedrijven blijven evenwel nauw met elkaar samenwerken.

Maintenance Partners heeft zich in de afgelopen jaren opgewerkt als een specialist in het onderhoud, de herstelling en de revisie van elektrische of mechanische roterende machines, transformatoren en windturbines. Het bedrijf uit Zwijndrecht kwam enkele tijd terug in handen van het Japanse Mitsubishi Hitachi Power Systems. De Antwerpse directie heeft nu evenwel een management buy-out opgezet waardoor het bedrijf de facto opnieuw Belgisch wordt. “De Belgische verankering biedt tevens de beste garantie om het aantal arbeidsplaatsen te maximaliseren dankzij de hernieuwde aandacht voor grote én kleine onderhoudsopdrachten”, heet het in Zwijndrecht.

Beide ondernemingen hebben de afgelopen maanden hun toekomststrategie uitvoerig besproken en geherdefinieerd. De management teams van de twee bedrijven hebben geconcludeerd dat zowel Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) als Maintenance Partners over de expertise en de marktopportuniteiten beschikken om op eigen kracht te groeien en zonder dat het noodzakelijk is om als een geïntegreerde onderneming te opereren.

Vijf directieleden – de huidige ceo Wim Schelfaut, cfo Ludovic Thybergin, coo Dirk Coveliers, director business development Jean Louis Counet en director shared services Luc Nevejans – hebben daarop beslist om alle aandelen van Maintenance Partners over te nemen van Mitsubishi Hitachi Power Systems. Beide bedrijven zullen in de toekomst evenwel nauw blijven samenwerken omdat Maintenance Partners zijn status van Authorized Service Center voor MHPS behoudt en zijn activiteiten voor de Japanse groep nog zal uitbreiden.

De vijf managers zetten deze belangrijke stap omdat ze het groeipotentieel van Maintenance Partners door en door kennen. De onderneming is financieel gezond met een eigen vermogen dat boven het Belgische gemiddelde uitsteekt. Bovendien biedt de management buy-out de beste garantie voor de bestaande arbeidsplaatsen. Wim Schelfaut: “In naam van het management en van onze mensen bedanken wij Mitsubishi Hitachi Power Systems voor de knowhow die zij met ons deelden sinds 2009. Wij willen de zware investeringen van de afgelopen jaren verder optimaliseren en dat kan enkel wanneer we meer werk met meer mensen kunnen verzetten. Wij streven dan ook naar de maximalisatie van het aantal arbeidsplaatsen binnen onze eigen onderneming.”

De management buy-out verankert de onderhoudsspecialist ook opnieuw in België. Dat is een belangrijke vaststelling omdat Maintenance Partners zowel de technologie als de expertise in huis heeft om de meest complexe onderhoudstaken uit te voeren, ook in de energievoorziening. Wim Schelfaut: “Service vinden wij daarbij ontzettend belangrijk, zowel voor onze grote klanten maar zeker ook voor onze kleinere projecten die we nog steeds als onze core business beschouwen. Maintenance Partners boogt op de ervaring van een internationaal OEM-bedrijf, maar dan wel gekoppeld aan de mentaliteit van een lokale serviceverlener. Deze visie zullen we dankzij de Belgische verankering meer dan ooit realiseren.”

Het service-aspect is belangrijk omdat het de onderneming en zijn technici toelaat om de vinger aan de pols te houden in de onderhoudsmarkt. Bovendien is deze aanpak in het verleden reeds een ideale leerschool gebleken voor werknemers die willen doorgroeien naar het hogere segment van de markt.
Maintenance Partners zal blijven focussen op de kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Maintenance Partners is opgericht in 2001. De onderneming met hoofdzetel is marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en de revisie van alle elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren tot 100 ton. Maintenance Partners beschikt over vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, Nederland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.