Nieuws Antwerpen Management koopt VLM Airlines

Management koopt VLM Airlines

Management koopt VLM Airlines

vlmIntro Aviation, de meerderheidsaandeelhouder van Romscope, heeft VLM Airlines verkocht aan het management van de vliegtuigmaatschapij. Dezer dagen worden de laatste formaliteiten van de transactie geregeld. VLM Airlines zal als een echte onafhankelijke luchtvaartmaatschappij charterdiensten blijven verlenen, maar daarnaast in de nabije toekomst ook lijndiensten aanbieden.

VLM Airlines – dat in 1993 van start ging met de eerste verbinding tussen Antwerpen en London City Airport – is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest succesrijke luchtvaartmaatschappijen op het gebied van chartervluchten, gebaseerd op de internationale luchthaven van Antwerpen. Met zijn vloot van Fokker 50 vliegtuigen beantwoordt VLM Airlines aan de behoeften in de Europese chartermarkt, waarbij ACMI / Wet Lease contracten en charterdiensten worden aangeboden onder meer op het gebied van tour operators, reisagenten, muziek & film, speciale evenementen, incentives, sportteams, overheid en defensie, NGO’s en noodondersteuning. ACMI-contracten zijn vluchten waarbij vliegtuigmaatschappijen de hele dienstverlening verhuren aan andere luchtvaartbedrijven inclusief de bemanning, de verzekering, het onderhoud enz. Zo vloog VLM Airlines lange tijd voor CityJet.

“Wij kregen van het management van VLM Airlines een aanbod dat we moeilijk konden weigeren,” zegt Peter Oncken, Managing Director van Intro Aviation. “Wij zijn verheugd dat VLM Airlines zich nu kan ontwikkelen tot een volwaardige onafhankelijke luchtvaartmaatschappij die voortaan in handen is van de directie die toegewijd is aan VLM Airlines”.

“Wij geloven sterk in VLM Airlines als een werkelijk onafhankelijke luchtvaartmaatschappij,” aldus Arthur White, CEO en meerderheidsaandeelhouder van VLM Airlines. “Als een onafhankelijke luchtvaartmaatschappij willen wij ACMI charterdiensten blijven verlenen, maar zullen wij ook in de nabije toekomst terug lijnvluchten gaan aanbieden. Wij zijn volop bezig om een aantal nieuwe mogelijke routes vanuit de internationale luchthaven van Antwerpen te bestuderen. Zodra de overeenkomsten daarvoor rond zijn, zullen wij dat meteen meedelen.”

VLM Airlines wil tevens haar vloot verder uitbreiden met nieuwe toestellen. Op dit ogenblik onderzoekt VLM Airlines een aantal concrete voorstellen.

De transactie kan op termijn ook heel gunstig worden voor de nieuwe exploitanten van de luchthaven van Deurne die eerder Flybe en Jetairfly binnenhaalden. Zowel Flybe als Jetairfly gaan nieuwe lijnen openen op Deurne.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.