Nieuws Antwerpen Management neemt EREA Industrie over

Management neemt EREA Industrie over

Management neemt EREA Industrie over

ereaEREA Industrie, een dochteronderneming van de Niko Group uit Sint Niklaas wordt overgenomen door het management en heet voortaan EREA Energy Engineering. EREA Industrie (Wijnegem) is vandaag één van de belangrijke Europese fabrikanten op gebied van industriële transformatoren.

Het lokale management neemt op 1 januari 2014 EREA Industrie over. Het bedrijf zal vanaf dan zelfstandig opereren als EREA Energy Engineering. Dankzij de management buy-out, waarbij het lokale management met haar expertise en kennis van de markt de organisatie overneemt, is de continuïteit van de activiteiten verzekerd. Door de focus op industriële transformatoren gaat alle aandacht naar de verdere uitbouw van een geschikt portfolio.
De nieuwe onderneming gaat van start met 27 personeelsleden.

EREA startte in 1933 met de productie van radio’s. Na de Tweede Wereldoorlog legde EREA zich toe op de ontwikkeling van transformatoren voor residentieel en industrieel gebruik, eerst elektromagnetische, later ook elektronische. In de jaren 80 van de vorige eeuw startte EREA met de ontwikkeling van transformatoren voor verlichting. Het bedrijf werd in 1982 overgenomen door de Niko Group. Omdat de concurrentie uit het Verre Oosten bikkelhard werd zakte Erea Industrie evenwel geleidelijk aan steeds dieper in het rood. In die mate dat verleden jaar een zoveelste ingrijpende herstructurering diende doorgevoerd te worden. De verlichtingsactiviteiten werden finaal gestapt. Daardoor verloren nog eens 75 mensen hun baan.

In de loop van 2013 werden al een aantal belangrijke inspanningen geleverd om van EREA Industrie een succesvolle en toekomstgerichte onderneming te maken, zegt de nieuwe general manager Jeroen Goetschalckx. “Door de focus op energiezuinige transformatoren en maatwerk, met productie in België, zal EREA Energy Engineering snel kunnen inspelen op de behoeften van de klant.”

De verkoop van EREA Industrie kadert in de bedrijfsstrategie van Niko Group. Het bedrijf wil zich verder toeleggen op haar kerncompetentie. Niko Group ontwikkelt oplossingen die het leven van mensen aangenamer en veiliger maken (huisautomatisering, lichtsturing…), naast oplossingen die ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en oplossingen voor de controle en het beheer van energieverbruik in gebouwen.

DE Niko Group controleert verder ook de nieuw opgerichte dochteronderneming Fifthplay, een producent van softwareplatforms en de Deense groep Servodan, een producent van lichtregelingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer