Nieuws Antwerpen Manuchar bouwt fabriek in Mexico

Manuchar bouwt fabriek in Mexico

Manuchar bouwt fabriek in Mexico

manucharDe logistieke dienstenleverancier Manuchar gaat een productie-eenheid voor natriumsulfaat bouwen in Mexico. Manuchar is als Antwerps bedrijf gegroeid uit de internationale grondstoffenhandel. De onderneming is vandaag actief in 39 landen en doet oa. aan sourcing. Dit betekent dat de groep ook actief zoekt naar de producten die een klant nodig heeft en naar de potentiële productiefaciliteiten.

Manuchar is een van de vele discrete ondernemingen die de internationale reputatie van Antwerpen als handels- en productiecentrum uitdragen. Het bedrijf doet voornamelijk in hout, staal en chemicaliën. Het beschikt daartoe over een breed vertakt netwerk waarin 1500 personeelsleden actief zijn. Manuchar runt een eigen trading platform in Antwerpen, Rio de Janeiro, Johannesburg en Hongkong.

Met de investering in een fabriek voor de productie van natriumsulfaat zet Manuchar zijn strategie onverminderd verder. Natriumsulfaat is een hoofdbestandddeel voor de aanmaak van waspoeder en is als dusdanig een groeiproduct. Manuchar bouwt het investeringsproject in het Mexicaanse Hermosillo samen uit met de Canadese groep Saskatchewan Minerals, een gerenommmeerde producent van natriumrsulfaat. Het gaat dan om zowel om de exploitatie van een mijn, een verwerkingseenheid als een opslagsilo. Het totale project wordt op 24 miljoen dollar ingeschat. Hoeveel Manuchar daarvan zelf financiert is niet vrijgegeven.

Manuchar is voor 35% in handen van de familie Maas. Het management heeft onder leiding vban Philippe Huybrechts 35% van de aandelen in handen.  Het saldo van de uitstaande aandelen wordt aangehouden door Sofinim, een dochterholding van de holding Ackermans & van Haaren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer