Nieuws Antwerpen Manuchar zet winstgevende groei verder in 2014‏

Manuchar zet winstgevende groei verder in 2014‏

Manuchar zet winstgevende groei verder in 2014‏

manucharkeManuchar is als Antwerpse groep actief in de trading en logistiek van verschillende producten zoals chemicaliën, staal, plastics, papier, hout, farmaceutica, cement en wisselstukken. De laatste jaren heeft de onderneming sterk geïnvesteerd in een netwerk van eigen buitenlandse kantoren om voornamelijk de lokale distributie van de chemicaliën te ontwikkelen.

Ondanks de groeivertraging in verschillende “emerging” markets en de hevige concurrentie op internationale markten is de geconsolideerde omzet opnieuw gestegen met 7% tot meer dan 1 miljard euro.
Het geconsolideerde netto-resultaat klokt af op 9,5 miljoen euro, ondanks belangrijke negatieve wisselkoerseffecten.

De stabiele groei in nochtans volatiele markten is wellicht te verklaren door de goede diversificatie zowel qua productportfolio alsook de geografische spreiding van de business. Daarenboven draaien, naast de tradingresultaten die de laatste 20 jaar steeds winstgevend waren, nu ook de distributieactiviteiten structureel positief. Manuchar is actief in meer dan 140 landen, heeft eigen vestigingen in een 50-tal groeimarkten en telt zo’n 1700 werknemers wereldwijd.

“Ondanks de politieke en economische volatiliteit is het potentieel van onze markten erg groot. Wij blijven dan ook investeren in zowel mensen als infrastructuur om onze positie in onze doelmarkten verder te verstevigen.”, aldus nog CEO Philippe Huybrechs.

Manuchar zit in de invloedssfeer van de Antwerpse holding Ackermans and van Haaren. Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Philippe Huybrechs en de bestuurders Patrick Maas, Luc Bertrand en Matthias De Raeymaeker. Het bedrijf stelt zo’n 150 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.