Nieuws Antwerpen Marc Coucke mee aan boord bij Volta Ventures

Marc Coucke mee aan boord bij Volta Ventures

Marc Coucke mee aan boord bij Volta Ventures

voltaMet Marc Coucke mee aan boord lijkt het investeringsfonds Volta Ventures een opmerkelijke start te nemen. Volta Ventures investeert in jonge technologiebedrijven en haalde in enkele maanden tijd 50 miljoen euro op. Ondermeer bij Marc Coucke, de flamboyante topman van Omega Pharma die zijn miljoenenconcern onlangs verkocht aan het Amerikaanse Perrigo.

Technologie is weer hot. Zeker ook in Vlaanderen waar tientallen kleine start-ups gelanceerd werden. Die nieuwe ondernemers hebben het evenwel niet makkelijk om hun initiatieven te financieren. Enkele Vlaamse toppers werkten daarom de idee uit om een eigen fonds op te richten waaruit enthousiaste whizzkids de nodige middelen zouden kunnen halen. Volta Ventures heeft inmiddels al twee ondernemingen aan startgeld geholpen: Beatswitch uit Antwerpen, een online platform voor artiesten en Sentiance, eveneens uit Antwerpen, een producent van zelflerende software voor mobiele toepassingen. (Sentiance heette vroeger Argus Labs).

Met het aantreden van Marc Coucke kan Volta Ventures een nieuwe impuls krijgen. Coucke heeft enkele tijd terug gesteld dat hij zijn financiële middelen die hij haalde uit de verkoop van Omega Pharma wil herinvesteren. Coucke heeft er het gezelschap van Frank Maene en Filip Vandamme die de dagelijkse leiding van het fonds op zich genomen hebben. Verder hebben zich ook Jonas Dhaenens (Combell) geëngageerd, Peter Hinssen (Across), Jürgen Ingels (Clear2Pay), Wim De Waele (iMinds) en Jan Vorstermans (Quinova).

De grootste aandeelhouders van het fonds zijn PMW, het investeringsfonds van de Vlaamse overheid en het Europees Investeringsfonds. Daarnaast ook verscheidene Vlaamse families en een aantal business angels.

Foto: Marc Maene van Volta Ventures

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.