Nieuws Antwerpen Marc De Locht van BASF Preventieadviseur 2015

Marc De Locht van BASF Preventieadviseur 2015

Marc De Locht van BASF Preventieadviseur 2015

marcheefthetMarc De Locht, Preventieadviseur contractor management bij BASF Antwerpen, heeft de Award voor Preventieadviseur van het jaar 2015 behaald. Met deze prijs wil Agoria, de federatie van de technologische irie, een bedrijf belonen dat bijzondere aandacht schenkt aan veiligheid, niet alleen van zijn eigen medewerkers, maar ook van derden, voornamelijk onderaannemers.

Met de award voor de Preventieadviseur van het jaar wil Agoria opdrachtgevers in de bloemetjes zetten en hen ondersteunen in hun inspanningen voor de veiligheid van hun eigen personeel, maar ook van hun contractors. Dit jaar heeft Marc De Locht, Preventieadviseur contractor management bij BASF Antwerpen, de jury kunnen overtuigen en de prijs in de wacht gesleept.

De award Preventieadviseur wordt toegekend op basis van drie criteria:
* het belang dat op het vlak van veiligheid aan de samenwerking tussen de verschillende groepen werknemers wordt gehecht, het ‘wij’-gevoel, is sterk aanwezig.
* het certificatieniveau van de preventiedienst van het bedrijf.
* de beschikbaarheid van een specifieke preventiedienst voor contractors. De bereidheid om in een open geest kennis te delen en samen aan veiligheid te werken en ervaringen te delen.

Met betrekking tot dit laatste criterium: Marc De Locht is net verantwoordelijk voor de veiligheid van de contractors die permanent met 1500 tot 3000 mensen aanwezig zijn op de site van BASF in Antwerpen: “Wij engageren ons om de veiligheid te verzekeren van iedereen die het bedrijf binnenkomt, en niet enkel die van ons eigen personeel. In dit verband heeft de BASF-groep een specifiek charter ‘Responsible Care’ ondertekend.”

De jury die door Agoria samengesteld werd om de laureaat te kiezen, was gecharmeerd door de openheid en samenwerking waarvan Marc De Locht blijk geeft bij het leiden van zijn departement: “Als het op veiligheid aankomt, streven wij continu naar verbeteringen,” legt hij uit. “Wij staan open voor nieuwe ideeën van buitenaf, bijvoorbeeld ideeën die aangebracht worden door onze contractors.”

Verder werd een eervolle vermelding toegekend aan Marc De Baets, preventieadviseur bij medisch laboratorium CRI in Gent. De jury kende de onderscheiding toe wegens de aanpak van dit laboratorium bij het coachen en begeleiden van contractors en de bij metingen toegepaste methodologie.

Agoria maakt geregeld een studie van de werkongevallen in zijn lidbedrijven: de statistieken van het Fonds voor Arbeidsongevallen (FAO) vertonen al enkele jaren een gestage daling, maar de frequentiegraad en de ernst van de ongevallen in lidbedrijven van Agoria blijven onder de nationale statistieken.

De verkiezing van Preventieadviseur van het jaar is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Sociaal (Veiligheid & Welzijn) en van de sector Contracting van Agoria. Deze sector groepeert bedrijven die actief zijn in het domein van installaties voor gebouwen, infrastructuur en de industrie: installatie, montage, technisch onderhoud en projectmanagement.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.