Nieuws Antwerpen Marco Croon gaat Vinçotte leiden

Marco Croon gaat Vinçotte leiden

Marco Croon gaat Vinçotte leiden

croonMarco Croon zal per 1 september e.k. Roger Van Steenbergen opvolgen als CEO van Vinçotte. Hij moet de positie van Vinçotte in België versterken.

Marco Croon (50 jaar) is sinds 2010 de CEO van de Belgische onderneming ACV International uit Ruisbroek. Hij studeerde af aan de VUB als burgerlijk ingenieur en werkte als adviseur voor McKinsey. Hij telt ruim 15 jaar ervaring aan het hoofd van internationale ondernemingen, waaronder onder meer ABB en Diamant Boart.

Hij is goed thuis in fusie- en overnameprocessen en is een bekende in de industriële wereld. Daarom heeft hij het “ideale profiel” om Vinçotte verder uit te bouwen in België en de wereld, werd hij de selectie uitgemaakt.

Luc Lallemand, voorzitter van de raad van bestuur van Vinçotte: “Met de komst van een praktijkgericht man zoals Marco Croon willen we onze groei in het buitenland consolideren en de positie in België versterken.”

Vinçotte voert inspecties, controles en audits uit op installaties, systemen en productieprocessen om hun kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid te waarborgen. Het bedrijf behoort tot de grootste controleorganisaties in de eurozone.

De bedrijfsafdelingen verlenen hun diensten in allerlei domeinen zoals energie, chemie, metallurgie, vastgoed, de auto-industrie, staalindustrie, voedingssector, leefmilieu, gezondheid, …

Er worden ongeveer 2.800 medewerkers tewerk gesteld, waarvan 1.700 in België.

Vinçotte is al 140 jaar actief en fuseerde in 1989 met zijn kleinere concurrent AIB. De groep wordt vandaag aangestuurd vanuit Brussel en zeven regionale zetels. Het bedrijf telt twee vestigingen in het Antwerpse: Antwerpen en Wijnegem. Vinçotte controleert zowat 70% van de Belgische thuismarkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.