Nieuws Antwerpen Marine Motors & Pumps gaat stevig door

Marine Motors & Pumps gaat stevig door

Marine Motors & Pumps gaat stevig door

marineDe verhuur en de verkoop van pompen lijkt een weinig spectaculaire omgeving. Marine Motors & Pumps uit Oelegem heeft er niettemin een groeimarkt in onderkend. Als kleinzoon van de stichter Johan Dekker sr. stuurt Johan Dekker het bedrijf stevig aan. “Neen, de crisis was aan ons helemaal niet besteed”, zegt hij.

Marine Motors & Pumps doet al sinds enkele jaren niet meer in motoren. De economische ontwikkelingen hebben de firma exclusief in de richting van de pompen gedreven. Vanuit Oelegem worden tientallen installaties verstuurd naar bouwwerven, funderingsspecialisten, rioleringswerken enz. Ze worden er tijdelijk verhuurd of verkocht. “Wij passen onze pompen ook aan in functie van de vraag van de klant”, zegt Johan Dekker nog. “Wij doen dus in ons atelier aan assemblage, zorgen voor leveringen op maat.” Naast de eigenlijke pompen worden vanuit Oelegem ook slangen en buizen, koppelstukken en waterbehandelingssystemen verdeeld. Het bedrijf staat uiteraard ook in voor eventuele snelle herstellingen.

De resultaten van de firma zijn vrij behoorlijk. Johan Dekker geeft er de voorkeur aan om de cijfers discreet toe te dekken. “Maar het gaat goed, inderdaad. Met een sterk merk als het Japanse Tsurumi zitten we goed in de markt. Wij waren historisch de eersten die Tsurumi in BelgiĆ« op de markt zetten.” Marine Motors & Pumps is echter ook distributeur voor Sealand, Godwin, Weda en Homa.

De firma uit Oelegem stelt 21 mensen tewerk. In Waver runt het bedrijf nog een Waalse branch.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.