Nieuws Antwerpen Marks & Spencer kijkt naar Antwerpen

Marks & Spencer kijkt naar Antwerpen

Marks & Spencer kijkt naar Antwerpen

sconesWe gingen er vooral scones met clotted cream kopen, English tea, marmelades, black pudding, crackers e.a. typisch Britse producten. Tot Marks & Spencer enkele jaren terug de stekker uit zijn vier Belgische winkels trok. In de komende maanden willen de Britten alvast een nieuwe winkel openen in Brussel. Antwerpen zou een tweede optie zijn.

De Marks & Spencer op de Antwerpse Meir was een voltreffer. Nogal wat Antwerpenaars kwamen er Cadbury milk chocolade kopen. Dat kon je bijna nergens elders. Het liep met de vier Belgische M&S-vestigingen na verloop van tijd evenwel fout. De Belgische consumenten kwamen er voornamelijk voedingsproducten kopen en hadden geen aandacht voor het toch wel veel ruimere assortiment van de keten. Voor de kledingaanbiedingen bv. In de structurele crisis die Marks & Spencer in de afgelopen jaren meesleurde werden ook de vier Belgische winkels uit besparingsredenen gesloten. Net als nog 26 andere vestigingen op het Europese vasteland.

Toch werd de lijn naar Europa vanuit Londen niet helemaal doorgeknipt. Marks & Spencer zette enkele tijd geleden een online winkel op waar de Europese klanten terecht konden. Het succes van die winkel heeft het management er ondertussen toe aangezet om eventueel terug te komen op de sluiting van de Europese vestigingen. Maar dan vanuit het perspectief dat het de Europese klanten vooral om Britse voedingsproducten te doen is. Zoals destijds ook in Antwerpen.

Aan de Brusselse Gulden Vlieslaan opent Marks & Spencer in de komende weken alvast een nieuwe Belgische vestiging. Die zal effectief helemaal toegespitst zijn op voedingsproducten. Indien de formule effectief aanslaat maakt ook Antwerpen weer een kans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.