Nieuws Antwerpen Marnix Van de Cauter wordt managing director bij Universitas

Marnix Van de Cauter wordt managing director bij Universitas

Marnix Van de Cauter wordt managing director bij Universitas

Elf jaar na de management buy-out vinden bestuurder Evi Van Berckelaer en gedelegeerd bestuurder Tom Van Uffelen de tijd rijp om Universitas Digital Printing uit Schoten verder uit te breiden. De voorbije jaren lag de focus voornamelijk op professionalisering en structurering van de onderneming. De ex-ceo van Xerox Belux vervoegt het team en wordt managing director.

De druk op de printsector is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Professionalisering en innoverend ondernemen zijn daarom ook onontbeerlijk om te overleven. Universitas is erin geslaagd om al die jaren een stabiele groei te realiseren. “We hebben geluisterd naar de noden van onze klanten”, verduidelijkt Tom Van Uffelen. “We ontwikkelden diverse software applicaties die de link vormen met onze eindklant, met één duidelijk doel voor ogen: het faciliteren van print. We merken dat hier veel vraag naar is en zien de toekomst rooskleurig tegemoet.”

Versterking qua management en klanten

Sinds begin mei 2021 is het Universitas-team versterkt door Marnix Van de Cauter, ex-ceo van Xerox Belux met onschatbare sectorkennis en managementervaring. Hij neemt de functie op van managing director en zal Universitas begeleiden in haar verdere groeitraject. Er zal ingezet worden op de uitbouw van duurzame B2B samenwerkingen en totale ontzorging van multinationals, KMO’s , educatieve instellingen, opleidingscentra, uitgeverijen en cursusdiensten.

Marnix Van de Cauter is alvast zeer enthousiast: “Ik kijk ernaar uit om samen met het team de schouders te zetten onder het Universitas 2.0 project. Ik ben blij dat ik hierbij kan rekenen op de blijvende inzet van zowel Tom als Evi die actief blijven binnen Universitas.”

Overname sectorgenoot

Anderzijds werd recent reeds een substantiële uitbreiding van de activiteit van Universitas gerealiseerd met de overname van de klantenportefeuille van sectorgenoot Printed on Demand. Alle opdrachten werden op zeer korte termijn succesvol geïntegreerd in de bestaande workflow. De voorbije maanden werd ook geïnvesteerd in een volledig nieuw productiepark gekoppeld aan IT-technische automatisatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.