Nieuws Antwerpen Martens Hout pionier in verantwoord bosbeheer

Martens Hout pionier in verantwoord bosbeheer

Martens Hout pionier in verantwoord bosbeheer

martensmartensMartens Hout uit Schoten is officieel partner geworden van de Forest Stewardship Council (FSC). FSC is een internationale non-profit organisatie die streeft naar een verantwoord bosbeheer. “Wij waren anderzijds een van de eerste Belgische bedrijven die een certificaat kregen van het FSC. Wij waren in 1998 een heuse pionier van gecertificeerd hout”, zegt zaakvoerder Eric Martens van het familiebedrijf.

Martens Hout
is al meer dan 100 jaar actief in de branche en heeft altijd een toonaangevende rol gespeeld. Het bedrijf beschouwde hout al die jaren “als een schitterende grondstof die onuitputtelijk is op voorwaarde dat het bos op een verantwoorde manier beheerd wordt”, zegt Eric Martens. “Boscertificering is daarbij hét middel bij uitstek waarmee het bosbeheer, de houtinvoer en de houthandel hun verantwoordelijkheden op elkaar kunnen afstellen.” Vandaag zijn internationaal zowat 10.000 bedrijven aangesloten. Martens Hout heeft het erkenningsnummer 166, wat meteen aangeeft dat het bedrijf effectief een van de eerste geëngageerde houtondernemingen was.

Verantwoord bosbeheer is volgens het FSC gebouwd op drie voorwaarden: het houdt rekening met het milieu, het respecteert sociale aspecten zoals de rechten van lokale gemeenschappen en bosarbeiders en het is ook economisch haalbaar.

Bij Martens Hout maakt men er dan ook een punt van om klanten te informeren en te adviseren over de milieuvriendelijkheid van het gecertificeerd hout. In de samenwerking met FSC België wil men dit nog verder uitbouwen en versterken. “De vraag naar FSC gecertificeerde houtproducten blijft toenemen maar wat even hard nodig is zijn gemotiveerde houthandelaars om het verhaal én het product ook bij de klant te krijgen”, zegt Bart Holvoet van FSC België.

Martens Hout stelt vandaag zo’n 60 mensen tewerk en tekent voor een omzetcijfer van pakweg 32 miljoen euro. Vanuit Schoten worden ook de vestigingen in Leuven en Turnhout aangestuurd. De groep beschikt over een ruim aanbod aan gecertificeerd hout en andere houtproducten die dankzij hun netwerk vlot beschikbaar zijn voor zowel professionele, openbare als particuliere klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.