Nieuws Antwerpen Martica (25) opent eigen zaak op Eilandje: “Een kinderdroom die uitkomt”

Martica (25) opent eigen zaak op Eilandje: “Een kinderdroom die uitkomt”

TIKA Tiramisu Foto: Jan Van der Perre.

Martica (25) opent eigen zaak op Eilandje: “Een kinderdroom die uitkomt”

ANTWERPEN – Vanaf heden kan je bij ‘TIKA Tiramisu’ terecht voor de zelfgemaakte creaties van Martica (25). Haar twaalf zelfgemaakte soorten tiramisu kon je al een tijdje afhalen in diverse winkels over heel Antwerpen, maar vanaf nu heeft ze ook haar eigen plek in de Rigastraat op het Eilandje. “Het is voor mij een kinderdroom die uitkomt.”

De Borgerhoutse startte tijdens het begin van de coronacrisis met tiramisu’s maken als hobby, maar inmiddels is die bezigheid uitgegroeid tot een voltijds betaalde job. TIKA Tiramisu verovert Antwerpen en dat merkt ze zelf ook aan het aantal porties dat ze dagelijks moet maken. “Ik ben sinds 6.30u deze ochtend bezig en maak tot 18u toch zo’n 100 tiramisu’s per dag. Het is veel werk, maar ik doe het graag en krijg veel hulp van mijn familie en vrienden. Maar genoeg slapen zal voor volgende week zijn, vrees ik, want ik moet er nu nog zo’n 500 maken voor dit weekend.”

 

TIKA Tiramisu
Foto: Jan Van der Perre.

Martica levert haar tiramisu’s aan zo’n achttal winkels, verspreid over heel Antwerpen. Maar vanaf vorig weekend kan je ook in haar eigen zaak terecht in de Rigastraat op het Eilandje, vlakbij Park Spoor Noord. “Ik ben in augustus beginnen zoeken naar een pand en heb vrij snel de keuze gemaakt om hier te openen.

LEES OOKCoronahobby van Martica loopt uit de hand: ‘TIKA Tiramisu’ verovert Antwerpen

Het was sinds kleins af aan een droom om mijn eigen plek te openen. En hoewel we nog met een corona- en energiecrisis zitten, wil ik er 100% voor gaan. Ik kan het nog altijd niet goed geloven dat ik hier nu de kans voor krijg en dat ik iedereen kan uitnodigen om hier te genieten van mijn creaties.”

Bezoekers kunnen bij TIKA Tiramisu naast twaalf verschillende tiramisusmaken ook proeven van een vers kopje koffie, thee of een glaasje alcoholvrije drank. “Ik ben met dat alcoholvrije concept begonnen en wil dat nu doortrekken naar mijn eigen zaak. Ik vind het een betere keuze, omdat zwangere vrouwen en kinderen geen alcohol mogen drinken. Vanaf 2023 wil ik ook een vegan menu lanceren, waarbij ik met kokosroom en cashewnoten aan de slag zal gaan.”

Succes op TikTok

Ook opvallend: Martica heeft haar succes deels te danken aan Tiktok. Haar account heeft 9.500 volgers en sommige video’s werden meer dan 100.000 keer bekeken. “Veel jongeren herkennen me als ik over straat loop, doordat ze mij volgen op Tiktok. ‘Mag ik eens gratis proeven?’ hoor ik minstens vijf keer per dag. Hier recht tegenover mijn zaak is een school en ik ben er zeker van dat die kinderen ook naar hier zullen komen om mijn tiramisu’s te proberen. Ze zijn in ieder geval welkom om dat hier rustig op hun gemak te doen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.