Nieuws Antwerpen Mathieu Gijbels stak Albert Heijn in het blauw

Mathieu Gijbels stak Albert Heijn in het blauw

Mathieu Gijbels stak Albert Heijn in het blauw

albert hein hoboken 06De aannemer Mathieu Gijbels uit Opglabbeek heeft het nieuwe filiaal van de winkelketen Albert Heijn in Hoboken aangekleed. Tegen de gevel van het betonnen gebouw werd een staalconstructie geplaatst. Met de opening van de nieuwe winkel in Hoboken zetten de Nederlanders hun offensief op de Belgische distributiemarkt verder.

Albert Heijn steekt zijn ambities op de Belgische markt niet weg. De Nederlanders willen tegen eind dit jaar een stevig marktaandeel in handen hebben. Ze planten daarom systematisch nieuwe vestigingen in. Na de opening op de Groenplaats in Antwerpen is Hoboken een zoveelste kroon op het werk.

Mathieu Gijbels mocht in het najaar van 2012 de werken starten om het bestaande pand, een voormalige Jaguar garage aan de Sint Bernardsesteenweg om te bouwen. Het ging om een winkelruimte van liefst 1738 vierkante meter. De nieuwe vestiging in Hoboken zou meteen ook de grooste winkel van Albert Heijn in de Antwerpse regio worden.

“We hebben een mooie staalconstructie geplaatst tegen de gevel van het betonnen gebouw”, zegt werfleider Guy Vos. “Dit is een werkwijze die we wel vaker toepassen bij dit soort projecten van herbestemming. We hebben het gebouw verder uitgerust met een groen dak. Dat moet de warmte tegenhouden in de winter en tevens het regenwater bufferen.”

Ook de voorschriften van Albert Heijn dienden zeer nauwgezet opgevolgd te worden. Het ging er dan om om bv. de inbraakwerendheid te garanderen, een voldoende aantal nooddeuren te voorzien en een uitgebreid rioleringsnetwerk uit te bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.