Nieuws Antwerpen Mathieu Gijbels zet meiboom op Garage H. Mahy

Mathieu Gijbels zet meiboom op Garage H. Mahy

Mathieu Gijbels zet meiboom op Garage H. Mahy

mahyGarage H. Mahy, PSR Brownfield Developers, aannemer Mathieu Gijbels en HVC Architecten plantten de symbolische meiboom van de gloednieuwe Renault en Dacia pilootgarage op de oude terreinen van de Lumco-site aan de Zeeschipstraat in Gent. Daarmee wordt de reconversie van een oud industrieterrein naar een regionaal bedrijvenpark verder gezet.

Het project Renault Dacia H. zet effectief de tweede fase in van de reconversie van de terreinen van de voormalige teerfabriek Lummerzheim en Co. Het terrein dat kampte met een historische verontreiniging is strategisch gelegen in het oude Gentse industriegebied en grenst aan de Gentse havenzone.

PSR Brownfield Developers, een onderneming van de Jan De Nul Group heeft het 7,5 ha groot terrein aan de Zeeschipstraat herontwikkeld tot een hedendaags en duurzaam regionaal bedrijvenpark. Johan Geeroms, Managing Director van PSR Brownfield Developers: “De komst van Renault Dacia H. Mahy naar de Lumco-site betekent niet enkel de verdere sanering en opwaardering van de site, maar bevestigt de economische kwaliteiten van de Zeeschipstraat als één van de belangrijkste invalswegen via R4 om het Gentse stadscentrum te bereiken.”

In 2013 besliste de bekende Gentse autofamilie Mahy (Autoworld, Mahymobiles) om op deze site een nieuwe garage te bouwen met als doelstelling de Renault en Dacia rijders van het Gentse beter te bereiken. “De garage zal niet alleen Gent, maar ook de deelgemeenten rond de stad bedienen”, lichten de zaakvoerders Ann en Pascale van Renault Mahy toe. “Met deze nieuwe investering willen we onze positie op de markt verstevigen en onze ambitie van uitmuntendheid verder onderstrepen”, aldus Ann en Pascale.

Het project gaat gepaard met een zware investering. Het is in de regio daarmee één van de belangrijkste bouwprojecten van de afgelopen jaren. Naast de verfraaiing van de regio zorgt dit project ook voor extra werkgelegenheid. Zowel de particulieren als de fleetklanten zullen de klantgerichtheid vanaf januari 2015 in dit innovatieve complex kunnen ontdekken.

In het Gentse is het autofamiliebedrijf Mahy een begrip. Denk maar aan ‘Circus Mahy’, Autoworld in Brussel en het museum ‘Mahymobiles’. De gelijknamige Renault- en Daciagarage langs de Brusselsesteenweg in Ledeberg bestaat meer dan 50 jaar. De garage is in 1961 gesticht door Hans Mahy en werd door hem verder uitgebouwd. De bedrijfsleiding is vandaag in handen van Pascale en Ann Mahy. Aan de Wolfsakker in Lokeren is een tweede vestiging voor het Waasland.

De showroom van Renault Mahy biedt plaats aan meer dan 50 wagens, en is uitgerust met een glaspartij van 122 meter en een groendak. Verder is het gebouw voorzien van een administratief gedeelte, een ruime werkplaats, een onderdelenmagazijn, en een grote carrosserieafdeling. Het gebouw heeft een totaaloppervlakte van maar liefst 5.000 m2.
“Het gebouw beantwoordt aan de strengste normen inzake toegankelijkheid, isolatie en hemelwater opvang”, verduidelijkt Frank Tack van HVC Architecten. “Zo fungeert het dak boven de toonzaal als een vergaarbekken dat al het hemelwater verzamelt in een zeer groot ondergronds bekken. Dat water wordt dan hergebruikt in o.a. een carwash en andere specifieke relevante toepassingen. De overige daken zijn integraal uitgevoerd als extensief groendak.”


HVC Architecten
(Helsen & Van Com Architecten) is een multi-disciplinair architectenbureau dat zich sinds meer dan 25-jaar specialiseert in diverse types van industriebouw waaronder ook heel wat garage-bouwen voor verschillende grote automerken. Garagebouw is niet alleen erg specifiek maar ook vrij complex omdat het naast showrooms ook kantoren, werkplaatsen, magazijnen en parkings bevat waarbij elk onderdeel zijn eigen specifieke eisen en randvoorwaarden heeft. HVC Architecten werkt met een 12-tal personen en opereert vanuit Hasselt en Keerbergen.

Dat het gebouw na vier maanden werkzaamheden wind- en waterdicht is, is te danken aan de strakke planning die de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels hanteert. “Uiteraard is de zachte winter een meevaller voor onze planning. Maar toch is het voor onze mensen alle dagen kunst- en vliegwerk om dergelijk strak tempo aan te houden”, aldus Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van Mathieu Gijbels. Maar de mensen van Garage Mahy kunnen op beide oren slapen, verzekert Mathi Gijbels. “Wees gerust, we gaan tot het uiterste om de geplande oplevering dit najaar tot een goed einde te brengen”, aldus Mathi Gijbels.

Mathieu Gijbels, is een ‘voordenkend’ aannemersbedrijf uit Opglabbeek gespecialiseerd in bedrijfs-en kantoorbouw. Klantentevredenheid en een levenslange relatie met de klant staan centraal.
Voor iedere bouwbehoeften heeft Mathieu Gijbels dan ook een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud. In 2013 realiseerde het bedrijf met zo’n 315 medewerkers een omzet van 77 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.