Nieuws Antwerpen Matrix Doors hing al 20.000 poorten op

Matrix Doors hing al 20.000 poorten op

Matrix Doors hing al 20.000 poorten op

matrixMatrix Doors vierde onlangs zijn 20-jarig bestaan. In al die jaren heeft het bedrijf uit Kontich liefst 20.000 poorten opgehangen. Daarvan  1000 in Kontich zelf. “Wij installeren zogenaamde sectionaalpoorten”, zegt zaakvoerder Marc Nijs. “Dit zijn poorten die vertikaal naar boven openen en waarvan de elementen in geopende toestand onder het dak schuiven. Ze vergen daarom een heel beperkte zijruimte en bovenruimte.”

Je hebt ze ongetwijfeld al opgemerkt: de heimelijk opgestelde wagentjes met de publiciteit voor Matrix Doors. Je ziet ze overal staan bij het binnenkomen van dorpen en gemeentes. Die gehaaide publiciteitscampagnes zullen ongetwijfeld mee de opgang van het bedrijf onderbouwd hebben. Dit neemt niet weg dat de mondreclame voor de poorten van Matrix Doors minstens even belangrijk was.

Matrix Doors werkte aanvankelijk vooral voor het bedrijfsleven. Verscheidene tientallen grote ondernemingen lieten hun opslagplaatsen, magazijnen en gebouwen uitrusten met poorten van het bedrijf uit Kontich. “De laatste jaren zijn we meer in de richting van de gewone consument geëvolueerd”, zegt Marc Nijs. “We hangen vandaag liefst 700 poorten per jaar op. Drie tot vier per dag. Ook vandaag gaat het uitstekend. We hebben in de afgelopen maanden even een dipje gehad maar we zijn er al weer onderuit.”

De verkoop draait vooral op de kwaliteit die Matrix Doors biedt. “Onze prijzen zijn bovendien betaalbaar. Je koopt als klant immers rechtstreeks bij de producent. Wij maken onze poorten zelf in ons atelier in Boom. Wij kunnen bovendien terugvallen op een gegarandeerde service want wij hebben alle poortonderdelen in eigen stock.”

Matrix Doors draait vandaag op 14 personeelsleden. Verleden jaar werd een omzet bijeengewerkt van 2 miljoen euro. De concurrentie kan geregeld flink toeslaan. Kleine concurrenten maar ook grote. “Ze lijmen de klanten met heel lage prijzen maar laten ze dan in de steek wanneer het erop aankomt service te verlenen. Wij zijn er niet bang voor, neen. We staan dicht bij onze klanten. Verkoop, productie, transport, montage en service: wij doen het allemaal zelf.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer