Nieuws Antwerpen Mava AES in Nederlandse handen

Mava AES in Nederlandse handen

Mava AES in Nederlandse handen

allesmoetwegHet milieu-adviesbureau Mava AES wordt overgenomen door de Nederlandse groep Witteveen+Bos. Omdat op die manier veel technische expertise wordt samengebracht kunnen de klanten voortaan een beroep gaan doen op multidisciplinaire oplossingen. Mava AES blijft wel opereren onder zijn huidige merknaam.

Mava AES (assured environmental solutions) werd in 1990 opgericht als milieu-adviesbureau. In de loop van de jaren breidde het bureau zijn activiteiten uit op de werkvelden bodem, vergunningen, ruimtelijke ordening. Het bedrijf ontwikkelde zijn eigen meettechnologie (EnISSA). MAVA groeide onder de leiding van Nora Vanderheijden en Mark van Straaten uit tot een gespecialiseerd bureau met vandaag 47 medewerkers.

Om nieuwe opportuniteiten voor de toekomst te creëren, wordt aansluiting gezocht met Witteveen+Bos Belgium in Berchem, waarmee in het recente verleden al werd samengewerkt aan diverse opdrachten. Witteveen+Bos Belgium is zelf een onderdeel van Witteveen+Bos N.V., het van oorsprong Nederlandse advies- en ingenieursbureau waar wereldwijd meer dan 1000 medewerkers werken aan de uitdagingen op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, gezondheid en bereikbaarheid.

Beide bureaus zijn sterk kennis- en kwaliteitsgedreven en hebben een familiale open bedrijfscultuur. Mark van Straaten, afgevaardigd bestuurder van Mava is best trots op het nieuwe partnership. ‘Wij waren toe aan een volgende stap met nieuwe mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden, zowel qua diensten als geografisch. Witteveen+Bos is een toonaangevend bureau met topexpertise op een breder terrein. We zijn sterk complementair zowel naar klanten als naar activiteiten, dat gaat nieuwe kansen opleveren.’

Witteveen+Bos Belgium ziet met Mava om verschillende redenen een belangrijke meerwaarde ontstaan. Het bedrijf timmert sinds 2009 flink aan de weg in België en telt inmiddels 19 medewerkers. Men werkt aan icoonprojecten zoals de Oosterweelverbinding. Stefan De Roos, gedelegeerd bestuurder van Witteveen+Bos Belgium: ‘Mava is specialist waar het gaat om milieu- en omgevingsgerelateerde zaken. Deze expertise vult onze expertise aan waardoor we samen een sterk multidisciplinair team vormen. Ik kijk uit naar de samenwerking in projecten. Het menselijk kapitaal is het hart van Mava en dat geldt ook voor Witteveen+Bos: ingenieurswerk is mensenwerk’.

Het management van beide bureaus stuurt aan op een organisch samengaan de komende jaren, waarbij de nieuwe situatie ook interessante opportuniteiten zal bieden voor verdere groei en ontwikkeling van de medewerkers. Het huidige management van Mava blijft in dit opzicht actief.

De Nederlandse groep Witteveen+Bos werkte in 2014 een omzet bijeen van 119 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.