Nieuws Antwerpen MBG bouwt Mechels AZ Sint-Maarten

MBG bouwt Mechels AZ Sint-Maarten

MBG bouwt Mechels AZ Sint-Maarten

azDe Antwerpse bouwgroep MBG kreeg de ruwbouw toegewezen van het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen. MBG neemt ook de volledige projectcoördinatie op zich. De werken beginnen officieel op 1 oktober e.k.

Het AZ Sint-Maarten brengt zijn drie campussen bijeen op één site. Het gaat om de campus Rooienberg in Duffel en de Mechelse campussen Leopoldstraat en Zwartzustersvest. In overleg met de stad Mechelen, het Vlaamse gewest en de Vlaamse overheid is een project uitgetekend dat moet zorgen voor een nieuw ziekenhuis in een hedendaagse, moderne en functionele omgeving. Met de bouw is een investering gepland van liefst 327 miljoen euro. 80 miljoen euro daarvan is voor MBG.

De fase van de ruwbouw moet in drie jaar gerealiseerd worden. Uiterlijk in 2015 moet het gebouw voor 654 hospitalisatiebedden er dus staan. Ook de parkeer- en omgevingsinfrastructuur en de groenaanleg moeten dan klaar zijn. In de tweede fase komen dan de afwerking, de technieken en de medische uitrustingen aan de beurt.

“Bij de selectie van de meest geschikte bouwpartner was voor ons kwaliteit het belangrijkste criterium,” zegt algemeen directeur Jan Ennekens van het AZ. “MBG stelde daarbij een uitermate goede aanpak voor van zowel het ruwbouwwerk als de algehele coördinatie. Bovendien staat MBG garant voor een strakke planning en een tijdige oplevering. MBG kan mogelijk zelfs bijdragen tot het verkorten van de totale bouwtijd.”

Patrick Verswijvel, de algemene directeur van MBG is er best trots op dat zijn firma het order binnenhaalde: “Wij nemen graag een complexe, uitdagende opdracht als deze aan. Als bouwpartner die meedenkt met zijn opdrachtgevers hebben we samen met het AZ Sint-Maarten de beste samenwerkingsformule uitgedacht.”

MBG is als groep de Vlaamse tak van de bouwfirma CFE. Het bedrijf maakt er traditioneel een punt van om vroegtijdig bij een project betrokken te worden zodat eventuele bijsturingen tijdig ingebracht kunnen worden. Bij MBG werken zo’n 160 bedienden en 240 arbeiders. 150 daarvan zullen drie jaar aan het Mechelse project werken.

“Het order voor Sint Maarten is een van de belangrijkste bestellingen die we dit jaar binnen kregen. Ons orderboek is ondertussen weer aardig aan het vol lopen. Dat mocht ook wel want na de afwerking van de Liefkenshoektunnel en de Diabolospoorlijn, twee reusachtige projecten was het even uitkijken”, zegt Patrick Verswijvel nog. “Ondertussen zijn we ook aan het werk aan de steiger in Zeebrugge en aan het Brusselse waterzuiveringsstation.”

CFE realiseerde verleden jaar als moedermaatschappij van MBG een omzetcijfer van 1,9 miljard euro. Daarin zijn evenwel ook de cijfers van de participatiemaatschappij DEME mee opgenomen.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.