Nieuws Antwerpen MBG levert LNG-steiger in Zeebrugge op

MBG levert LNG-steiger in Zeebrugge op

MBG levert LNG-steiger in Zeebrugge op

zeebruggeMBG heeft de onderbouw van de tweede LNG-terminal in Zeebrugge ôpgeleverd. De tweede steiger moet de functionaliteit van Zeebrugge als gashaven versterken. Het bouwbedrijf uit Wilrijk heeft de opleveringstermijnen perfect gerespecteerd.

MBG is een organisatorische entiteit binnen de internationale bouwgroep CFE. De groep oriënteert zich vanuit Wilrijk op bouwprojecten in het noorden van het land. “Wij zijn dus geen juridische entiteit, geen aparte vennootschap maar wel een bouwgroep die als onafhankelijk entiteit volledig geïntegreerd is binnen CFE”, zegt Marc Dewinter, commercieel directeur van de groep.

Het afgelopen boekjaar was ook voor CFE in de economische onzekerheid zeker niet makkelijk. Dit neemt niet weg dat het bedrijf met een omzet van 1,8 miljard euro sterk doogroeide. CFE is betrokken bij de meeste grote projecten in dit land. Zo oa. de bouw van de Liefkenshoek spoortunnel in Antwerpen, het Diabolo-project rond Zaventem, de bouw van de twee nieuwe torens nabij het Antwerpse Kattendijkdok enz.

CFE is in dit opzicht een multidisciplinaire groep die actief is in zowel residentieel vastgoed, marine engineering, de spoorwegen, de bouw enz. Het bedrijf stelt zo’n 5700 mensen tewerk. De groep heeft ook 50% van de aandelen in de baggergroep DEME (Zwijndrecht) in handen.

MBG is specifiek toegespitst op projecten in burgerlijke bouwkunde en wegen, op industriële constructies en op gebouwen.

Volgens gedelegeerd bestuurder Renaud Bentégeat is het orderboek van CFE ondertussen goed gevuld. Vooral enkele grote orders uit het buitenland hebben ervoor gezorgd dat het aantal bestellingen zelfs met 20% gestegen is. Volgens Bentégeat bewijzen “de synergie tussen de onderscheiden polen binnen de groep en de complementarieit tussen de onderscheiden vakgebieden vandaag hun doeltreffendheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer