Nieuws Antwerpen McGrid gaat tegen digitale stroom op

McGrid gaat tegen digitale stroom op

McGrid gaat tegen digitale stroom op

mooiEr mag ook al eens tegen het digitale geweld ingegaan worden. Met de lancering van het schetsboek McGrid heeft Salens Communicatie uit Vremde een gevoelige snaar geraakt. “Mensen houden nog altijd van een lekker aanvoelend notaboek” zegt Guy Salens. “Het is zo fijn om tijdens de vergadering je eigen schrijfboek naast je smartphone of je tablet te leggen.”

Salens Communicatie is een ontwerpbureau uit Vremde dat al vele jaren actief is op het vlak van bedrijfscommunicatie. Het gaat dan om het ontwerpen van jaarverslagen, sociale verslagen, personeelsbladen, websites enz. “Wij werken hoofdzakelijk voor KMO’s maar met bv. Evonik Industries, Randstad, Kempens Landschap hebben we toch ook heel wat grote bedrijven en verenigingen als klant.”

Salens Communicatie onderkende al die jaren de revolutionaire doorbraak van de digitalisering. Ook in de sector van het design. “Wij gaan uiteraard niet tegen die stroming in, zeker niet. Maar het moet toch niet allemaal digitaal zijn? Ik liep al zo lang rond met die idee om eens een mooi notaboek te maken. Mensen schrijven tijdens de vergaderingen echt nog wel graag. Ze maken nota’s, tekenen, vullen agenda’s in. Met McGrid heb ik na al die jaren mijn concept kunnen realiseren.”

Salens Communicatie werkte daartoe samen met Drukkerij De Bie uit Duffel. De drukkerij maakt de McGrid’s aan, de zogenaamde McGrid’s Corporate in functie van het individuele order. Het coachingbedrijf Qlick Coaching was de eerste om een bestelling van 250 boeken te plaatsen. Het voordeel van de McGrid is dat klanten tussen de pakweg 160 bladzijden ook een aantal pagina’s over hun eigen bedrijf kunnen inlassen. Qlick Coaching kon zich in dit opzicht op die manier ook concreet voorstellen aan de klanten die de seminaries volgen.

De McGrid’s worden concreet helemaal op maat van de klant gemaakt, tailor made zoals dat heet. Met de eigen huiskleuren, de eigen grid aan lijntjes, pixels of ruitjes. Er kunnen zelfs tekstuele templates voor specifieke toepassingen ingebracht worden.

Indien het project goed loopt wil Salens Communicatie op termijn ook nog de McGrid Retail en de McGrid Individual lanceren. Allicht het ideale Kerstgeschenk voor de eindejaarsfeesten.

Salens Communicatie heeft een uitgebreid klantenbestand. Daaronder You-View.TV, Verstraete/vanhecke, Accuro, Plus Home Services, Toon De Somer, Century Center, VPK Packaging Group, Teva Pharma, DPS Verzekeringen, Jaguar Antwerp enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.