Nieuws Antwerpen MCLS en dynamoo.biz onder één dak

MCLS en dynamoo.biz onder één dak

MCLS en dynamoo.biz onder één dak

dynamoo_biz_-_webHet direct marketingbedrijf MCLS uit Schoten is overgenomen door de MCLS Holding uit Lier. De stichter en voormalig topman Frans Hendrickx draagt hierbij de leiding over aan de Antwerpse ondernemer Patrick Moens en André Weening, de commercieel directeur van MCLS. Zij verwierven onder hun tweeën via de nieuw opgezette holding MCLS Holding  de meerderheid van de aandelen. Beiden zullen als tandem het bedrijf leiden. Tegen 1 september 2013 verhuist MCLS naar de kantoren van de dynamoo groep in Lier waar Patrick Moens eveneens aan het roer staat. Hij is er onder meer de uitgever van het magazine kmo-insider.

MCLS staat voor Management Consulting & Listbroking Services. Het bedrijf werd opgestart in 1990. Het richt zich tot bedrijven uit alle sectoren die rechtstreeks verkopen aan consumenten (B2C) en hiervoor allerlei direct marketingmethodes gebruiken zoals mailings, telemarketing, emailings, internetacties en bijsluiters. Het efficiënt vinden en bereiken van de juiste klantengroep om maximale respons te creëren staat hierbij centraal. De klanten van MCLS situeren zich in nagenoeg alle sectoren: verzekeringen, financiën, toerisme, energie, telecom, postorder enz. Elk bedrijf dat hulp nodig heeft bij het zoeken naar nieuwe klanten, kan MCLS inschakelen. Die zoektocht moet de juiste doelgroepen en de juiste klanten opleveren.

“Elk bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe klanten. Daarbij komt het erop aan onze mogelijkheden zo kwalitatief mogelijk in te zetten, zodat een zo hoog mogelijke respons wordt bereikt”, aldus Frans Hendrickx, voormalig ceo van MCLS. Het direct marketingbedrijf heeft ook oog voor ‘dataquality’. Via verscheidene methoden wordt de klanteninformatie up-to-date gehouden, zodat klanten en prospects alleen die informatie ontvangen gericht op hun interesse. Nederland en België vormen de belangrijkste markt voor MCLS.

Patrick Moens en André Weening zien MCLS en dynamoo.biz in de deal als twee gezonde zusterbedrijven, die gezamenlijk onder één dak zullen uitgroeien. De synergie tussen beide bedrijven biedt uitzicht op een verruimde dienstverlening langs beide kanten en op een grotere kostenefficiëntie. De competenties van MCLS kunnen ingezet worden bij dynamooklanten die ook rechtstreeks naar consumenten toe werken. De klanten van MCLS kunnen eveneens gebruik maken van de dienstverlening van dynamoo.biz, zoals copywriting bij mailings, grafische opmaak, drukwerk van folders & mailings, verzending en de productie van e-mailings + landingspagina’s.

Patrick Moens zette in dit opzicht de holding MCLS op die als dusdanig MCLS zelf overnam.

Om de synergie optimaal te benutten, verhuist MCLS tegen 1 september 2013 naar de kantoren van de dynamoo groep aan de Lintsesteenweg 69 in Lier. Daar komen de twee bedrijven samen onder één dak te zitten. “dynamoo.biz is sinds de start in 2002 altijd voluit gegaan voor een persoonlijke benadering, begeleiding en opvolging van haar klanten. Voor MCLS is dat ook het geval. De twee bedrijven blijven ieder hun eigen traject volgen, maar zullen samenwerken waar het kan”, legt Patrick Moens uit. “Beide bedrijven beschikken over een competent team van medewerkers die met kennis van zaken en met passie voor hun werk ten dienste staan van de klanten. Dat was tot nu toe het geval en dat zal ook in de toekomst zo blijven”, vult André Weening aan.

Het managementduo aan het hoofd van MCLS kan in ieder geval blijven rekenen op de kennis en ervaring van Frans Hendrickx. Hij blijft nog minstens 2,5 jaar meewerken aan de verdere toekomst van het direct marketingbedrijf. Als ambassadeur en medebeslisser zal hij zich vanuit zijn grote expertise vooral toeleggen op het uitdenken van nieuwe innovatieve trajecten voor het bedrijf.

De overname van MCLS is tot stand gekomen dankzij de tussenkomst van Adcorporate Antwerpen. Marc Leemans van Adcorporate bracht Frans Hendrickx in contact met Patrick Moens. Hij heeft het overnametraject succesvol begeleid.

Bij MCLS werken 8 mensen, bij dynamoo.biz nog eens 10.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer