Nieuws Antwerpen Mebumar werd Evolta

Mebumar werd Evolta

Mebumar werd Evolta

Het studiebureau Mebumar uit Moebeke-Waas wordt omgedoopt tot Evolta. “Na 40 jaar waren wij aan een nieuwe look toe,” zegt zaakvoerder Nele De Smet. “Het landmetersbedrijf van mijn vader, Jozef is in al die jaren uitgegroeid tot een multidisciplinair team en we willen de samenwerking tussen engineers (E) en architecten (A) beter tot uitdrukking brengen in de wisselwerking met al onze partners (VOLT).”

Evolta is opgebouwd als een ge├»ntegreerde groep van architecten en engineers. Jozef De Smet begon al die jaren terug op z’n eentje en maakte van zijn bedrijf een toonaangevend studiebureau voor de streek. Het Mebumar van toen werkte zowel voor de overheid (provinciebesturen en gemeentes, Aquafin) als de industrie (ArcelorMittal, Volvo, Oleon, Audi..). In de loop van de jaren werd de opportuniteit aangegrepen om andere studiebureaus over te nemen. Evolta heeft daardoor ook vestigingen in Wevelgem, Rumst, Brussel, Oostende en Leuven.Evolta runt overigens ook een eigen vestiging in Nederland (Sliedrecht).

De groep stelt 90 mensen te werk. Er worden zowel consultancydiensten uitgevoerd als inspectie-en toezichtopdrachten betekend. Trouw aan de roots worden er uiteraard ook nog opdrachten landmeetkunde uitgevoerd.

Het bedrijf wordt vandaag aangestuurd door dochter Nele De Smet en Wim Van Cromphout. Vader Jozef blijft zich vanuit de coulissen verder engageren voor zijn geesteskind.

“We doen het onderhand vrij goed”, zegt Nele De Smet. “Het orderboek is goed gevuld, wij werken overigens bijna altijd op lange termijn.” Evolta tekende verleden jaar voor een omzet van 7,5 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.